Notice: Undefined variable: short in /home/bartsftp/webapps/marant/wp-content/themes/marant-theme/models/single.php on line 52
Maatregelen i.v.m. het coronavirus - Marant
Home » Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Datum: 16 maart 2020

De uitbraak van het coronavirus en de beheersing daarvan houdt ons allemaal bezig. Op basis van adviezen van het RIVM en maatregelen die premier Rutte heeft genoemd in de persconferentie op 15 maart hebben wij onze werkzaamheden aangepast. In ieder geval tot en met 19 mei vermijden we al het fysieke contact in ons werk en we raden iedereen  aan om hetzelfde te doen.

Onderzoek en behandelingen

Voor kinderen met lees- of spellingproblemen of leer- en gedragsproblemen is het belangrijk dat ze juist in deze tijd de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Wij doen er daarom alles aan om onderzoeken en behandelingen door te laten gaan. Wel werken we zoveel mogelijk op afstand. Concreet betekent dit dat kinderen gewoon kunnen worden aangemeld voor onderzoek naar en behandeling van bijvoorbeeld dyslexie.

Het onderzoek zelf wordt waar mogelijk digitaal afgenomen. Onze behandelingen verlopen sinds maart via videobellen. De behandelaar geeft vanaf haar werkplek thuis de behandeling digitaal aan het kind, dat op dat moment thuis of op een andere plek is. Wanneer digitale behandeling of onderzoek niet past of mogelijk is, kijken we samen naar de best passende oplossing om de zorg door te laten gaan.

Wil jij jouw kind of leerling aanmelden voor een onderzoek of behandeling? Ga dan naar deze pagina.

Trainingen, cursussen en lesdagen

De komende weken zullen wij géén trainingen, cursussen of lesdagen verzorgen, althans niet fysiek. Mogelijk worden er wel (onderdelen van) trainingen, cursussen of lesdagen online verzorgd. Wij stellen onze deelnemers en klanten hiervan op de hoogte.

Assessments

Assessments bieden wij de komende tijd zoveel mogelijk volledig online aan. Alle assessmentonderdelen zijn online aan te bieden, inclusief praktijksimulaties. Wij overleggen graag over jouw wensen en de mogelijkheden voor een online selectie-, ontwikkel- of loopbaanassessment. Neem gerust contact met ons op via 0481-439 300 of via assessment[@]marant.nl. Je kunt ook onze adviseurs rechtstreeks benaderen via de contactpagina.

Face to face-afspraken worden videobelafspraken

We zullen ons werk zoveel mogelijk digitaal voortzetten. Oriënterend kennismakingsgesprekken, coachingsgesprekken en andere afspraken die we anders face to face zouden doen, vinden nu zoveel mogelijk via videobellen plaats. Dit wordt persoonlijk met de betrokkenen afgestemd.

EduService

Een bezoek brengen aan EduService is alleen op afspraak mogelijk. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Aanvragen voor de laatste periode van dit schooljaar zijn van harte welkom! Geleende materialen van deze laatste periode zullen na de zomervakantie weer gehaald worden. Op deze manier kunnen we de koeriersritten beter combineren.

Reserveren voor het nieuwe schooljaar is ook alweer mogelijk. Het reserveren van materialen kan via de reguliere online leskistformulieren (maatwerkkisten) en via onze aparte module (standaardkisten).

Ligt verder alles stil?

Nee, zeker niet. We denken graag met je mee over digitale oplossingen om het leren en oefenen gewoon door te laten gaan. En deze periode is misschien wel bij uitstek geschikt om verder te werken aan opdrachten, een keer (extra) afstemming te zoeken met een begeleider of coach, of juist die ene tijdrovende klus op te pakken. Ben je leidinggevende in het onderwijs? Denk er dan ook aan om je ontwikkeling vast te leggen en zichtbaar te maken. Want in deze tijd is het onvermijdelijk dat je je ontwikkelt. Het zou jammer zijn om dat stuk van je leren ongemerkt voorbij te laten gaan.

Heb je het nodig om te sparren of stoom af te blazen? Schroom niet, we hebben een team aan adviseurs die nu voor een groot deel tijd hebben om met je mee te denken of naar je te luisteren. Neem gerust contact met ons op!

Houd moed en tot binnenkort!

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *