Notice: Undefined variable: short in /home/bartsftp/webapps/marant/wp-content/themes/marant-theme/models/single.php on line 52
Maatregelen i.v.m. het coronavirus - Marant
Home » Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Datum: 16 maart 2020

De uitbraak van het coronavirus en de beheersing daarvan houdt ons allemaal bezig. Op basis van adviezen van het RIVM en maatregelen die premier Rutte heeft genoemd in de persconferentie op 15 maart hebben wij onze werkzaamheden aangepast.  In ieder geval tot 6 april vermijden we al het fysieke contact in ons werk en we raden iedereen  aan om hetzelfde te doen.

Onderzoek en behandelingen

Voorlopig worden er geen onderzoeken uitgevoerd. Geplande onderzoeken worden geannuleerd en later opnieuw ingepland. Hierover ontvang je een bericht.

Dyslexiebehandelingen gaan wél door. Voor de vooruitgang van een kind met dyslexie is het belangrijk dat hij of zij blijft oefenen. Uiteraard spelen de gezondheid van het kind én die van onze behandelaars daarin een grote rol. Wij kiezen er daarom voor om alle behandelingen voorlopig via beeldbellen te laten verlopen. De behandelaar geeft vanaf haar werkplek via haar laptop de behandeling aan het kind, dat op dat moment thuis of op een andere plek is. Dit wordt persoonlijk met de betreffende ouders/verzorgers en scholen afgestemd.

Voor de particuliere behandelingen geldt dat de behandelaar contact opneemt met ouders. De behandelaar stemt gezamenlijk af wat de best passende oplossing is.

Trainingen, cursussen en lesdagen

De komende drie weken zullen wij géén trainingen, cursussen of lesdagen verzorgen, althans niet fysiek. Mogelijk worden er wel (onderdelen van) trainingen, cursussen of lesdagen online verzorgd. Wij stellen onze deelnemers en klanten hiervan op de hoogte.

Assessments

Assessments bieden wij de komende tijd zoveel mogelijk volledig online aan. Alle assessmentonderdelen zijn online aan te bieden, inclusief praktijksimulaties. Wij overleggen graag over jouw wensen en de mogelijkheden voor een online selectie-, ontwikkel- of loopbaanassessment. Neem gerust contact met ons op via 0481-439 300 of via assessment[@]marant.nl. Je kunt ook onze adviseurs rechtstreeks benaderen via de contactpagina.

Face to face-afspraken worden Skype-afspraken

We zullen ons werk zoveel mogelijk digitaal voortzetten. Oriënterend kennismakingsgesprekken, coachingsgesprekken en andere afspraken die we anders face to face zouden doen, vinden nu zoveel mogelijk via Skype plaats. Dit wordt persoonlijk met de betrokkenen afgestemd.

EduService

Onze EduService is in ieder geval tot 6 april gesloten. Dat betekent dat alle leveringen en ophaalafspraken komen te vervallen. We stellen al onze relaties persoonlijk op de hoogte en laten het hen ook weten wanneer er weer materialen geleend en opgehaald kunnen worden.

Ligt dan alles stil?

Nee, zeker niet. We denken graag met je mee over digitale oplossingen om het leren en oefenen gewoon door te laten gaan. En deze periode is misschien wel bij uitstek geschikt om verder te werken aan opdrachten, een keer (extra) afstemming te zoeken met een begeleider of coach, of juist die ene tijdrovende klus op te pakken. Ben je leidinggevende in het onderwijs? Denk er dan ook aan om je ontwikkeling vast te leggen en zichtbaar te maken. Want in deze tijd is het onvermijdelijk dat je je ontwikkelt. Het zou jammer zijn om dat stuk van je leren ongemerkt voorbij te laten gaan.

Heb je het nodig om te sparren of stoom af te blazen? Schroom niet, we hebben een team aan adviseurs die nu voor een groot deel tijd hebben om met je mee te denken of naar je te luisteren. Neem gerust contact met ons op!

Houd moed en tot binnenkort!

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *