Home » Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Datum: 27 mei 2020

De uitbraak van het coronavirus en de beheersing daarvan houdt ons allemaal bezig. Op basis van adviezen van het RIVM hebben wij onze werkzaamheden aangepast. Hieronder lees je welke gevolgen dat heeft.

Update: locaties per 2 juni weer beperkt open

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat er tóch face to face-contact is. Vanaf dinsdag 2 juni stellen wij de meeste van onze locaties weer open voor deze uitzonderingsgevallen. We beperken daarbij de contacttijd tot het minimum.

Lees hier meer over de gedeeltelijke heropening en de maatregelen die wij daarvoor hebben genomen.

Onderzoek en behandelingen

Voor kinderen met lees- of spellingproblemen of leer- en gedragsproblemen is het belangrijk dat ze juist in deze tijd de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Wij doen er daarom alles aan om onderzoeken en behandelingen door te laten gaan. Wel werken we zoveel mogelijk op afstand. Concreet betekent dit dat kinderen gewoon kunnen worden aangemeld voor onderzoek naar en behandeling van bijvoorbeeld dyslexie.

Het onderzoek zelf wordt waar mogelijk digitaal afgenomen. Onze behandelingen verlopen sinds maart via videobellen. De behandelaar geeft vanaf haar werkplek thuis de behandeling digitaal aan het kind, dat op dat moment thuis of op een andere plek is. Wanneer digitale behandeling of onderzoek niet past of mogelijk is, kijken we samen naar de best passende oplossing om de zorg door te laten gaan.

Wil jij jouw kind of leerling aanmelden voor een onderzoek of behandeling? Ga dan naar deze pagina.

Trainingen, cursussen en lesdagen

Sommige trainingen worden voorzichtig weer hervat; uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen zodat veiligheid tijdens de bijeenkomsten gewaarborgd is. Andere trainingen worden (deels) online voortgezet. Wij stellen onze deelnemers en klanten hiervan op de hoogte.

Assessments

Assessments bieden wij de komende tijd zoveel mogelijk volledig online aan. Alle assessmentonderdelen zijn online aan te bieden, inclusief praktijksimulaties. Wij overleggen graag over jouw wensen en de mogelijkheden voor een online selectie-, ontwikkel- of loopbaanassessment. Neem gerust contact met ons op via 0481-439 300 of via assessment[@]marant.nl. Je kunt ook onze adviseurs rechtstreeks benaderen via de contactpagina.

EduService

Een bezoek brengen aan EduService is alleen op afspraak mogelijk. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM. Aanvragen voor de laatste periode van dit schooljaar zijn van harte welkom! Geleende materialen van deze laatste periode zullen na de zomervakantie weer gehaald worden. Op deze manier kunnen we de koeriersritten beter combineren.

Reserveren voor het nieuwe schooljaar is ook alweer mogelijk. Het reserveren van materialen kan via de reguliere online leskistformulieren (maatwerkkisten) en via onze aparte module (standaardkisten).

Ligt verder alles stil?

Nee, zeker niet. We denken graag met je mee over digitale oplossingen om het leren en oefenen gewoon door te laten gaan. En deze periode is misschien wel bij uitstek geschikt om verder te werken aan opdrachten, een keer (extra) afstemming te zoeken met een begeleider of coach, of juist die ene tijdrovende klus op te pakken. Ben je leidinggevende in het onderwijs? Denk er dan ook aan om je ontwikkeling vast te leggen en zichtbaar te maken. Want in deze tijd is het onvermijdelijk dat je je ontwikkelt. Het zou jammer zijn om dat stuk van je leren ongemerkt voorbij te laten gaan.

Heb je het nodig om te sparren of stoom af te blazen? Schroom niet, we hebben een team aan adviseurs die nu voor een groot deel tijd hebben om met je mee te denken of naar je te luisteren. Neem gerust contact met ons op!

Houd moed en tot binnenkort!

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.