Home » Marant gaat samenwerken met BeterScoren

Marant gaat samenwerken met BeterScoren

Datum: 26 juni 2018

Marant gaat samenwerken met de strategie- en organisatiedeskundigen van BeterScoren. Met onze gezamenlijke kennis en ervaring kunnen wij scholen helpen bij hun organisatieontwikkeling en de implementatie daarvan. De onderwijsadviseurs en trainers van Marant weten veel van het (primaire)onderwijsproces en BeterScoren heeft veel kennis op het gebied van organisatiekunde en strategie. Samen kunnen we scholen en onderwijsprofessionals nóg beter van dienst zijn!

Wim ten Broeke van BeterScoren: “Wij zijn strategie- en organisatiekundigen zonder onderwijsachtergrond. Dat geeft ons een frisse blik op de besturing van een school. Wij helpen scholen met het vertalen van hun strategisch beleidsplan naar het operationele niveau. Daarmee maken we de organisatie transparanter en beter bestuurbaar. We leveren kennis en tools voor deze trajecten. Zo krijgt een bestuurder integraal overzicht over de strategische planning, heeft de directie inzicht in borgings- en verantwoordingsinformatie en hebben docenten(teams) zicht op trendontwikkelingen en kunnen ze best practices delen.”

Een van de succesvolle ontwikkelingen van BeterScoren is Dashboard 3.0. Dit dashboard geeft (onderwijs)instellingen inzicht in hun prestaties en helpt hen deze prestaties te optimaliseren met het online Dashboard voor Onderwijs. Ten Broeke: “Goed onderwijs is bijzonder belangrijk in een land dat een toonaangevende rol wil spelen binnen de kenniseconomie. Krimpende begrotingen en budgetten zetten onderwijsinstellingen meer dan ooit aan om resultaatgericht te werken.”

Net als Marant vindt BeterScoren het belangrijk dat iedereen in Nederland goed kan leren en werken. Ten Broeke: “Onze drijfveer is maatschappelijke betrokkenheid. Veel advieskantoren die diensten leveren aan het onderwijs zijn gericht op symptoombestrijding. Wij brengen structurele veranderingen die beklijven en het onderwijs veranderen. Dit doen wij samen met het onderwijs.”

Ook Arend Runia, bestuurder van Marant, is blij met deze samenwerking. “Marant wordt een externe implementatie partner. In die rol leveren wij begeleiding aan onderwijsprofessionals die met de systemen van BeterScoren aan de slag gaan. Ook voor ons is deze manier van werken waardevol: dankzij BeterScoren worden interventies letterlijk zichtbaar. BeterScoren stelt scholen in staat om grip te houden op hun prestaties en beter te analyseren en implementeren.”

Meer informatie

Wil je weten wat BeterScoren voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact op met ons Projectbureau via e-mailof BeterScoren.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.