Home » Marant Interstudie en MijnID.nu bieden schoolleidersopleiding aan

Marant Interstudie en MijnID.nu bieden schoolleidersopleiding aan

Datum: 7 juni 2017

Voor (onderwijs)professionals die de ambitie hebben om schoolleider te worden biedt Marant Interstudie vanaf nu in samenwerking met MijnID.nu opleidingen tot schoolleider aan. Door deze opleidingen (die de naam ‘Schoolleider 3.0’ dragen) samen aan te bieden, wordt onze kennis en expertise over onderwijskundig leiderschap gebundeld. Zo kunnen Marant Interstudie en MijnID.nu het onderwijs nog beter ondersteunen bij het vergroten van de kwaliteit van leiderschap.

Jarenlange ervaring in schoolleiderschap

Marant Interstudie en MijnID.nu zijn beide bekende namen op het gebied van ontwikkeling van onderwijskundig leiderschap. MijnID.nu werd als één van de eerste aanbieders gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en VO met haar opleiding tot Schoolleider 3.0.

De adviseurs van Marant Interstudie zijn gespecialiseerd in organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling. Samen met scholen brengen wij fundamentele verandering en beweging in (en tussen) organisaties. Marant Interstudie ondersteunt al jaren schoolleiders; onder andere door het bieden van aanbod in formeel en informeel leren voor de herregistratie. Daarnaast maakt Marant Interstudie ook maatwerktrajecten voor stichtingen en (school)organisaties.

Over Schoolleider 3.0

Schoolleiders hebben een hele mooie, maar vaak ook uitdagende baan. Je oefent invloed uit op de kwaliteit en de inrichting van het onderwijs en hebt daar ook de verantwoordelijkheid voor. Marant en MijnID.nu geloven in authentieke schoolleiders die hun eigen identiteit kennen en laten kennen. Wij noemen zo’n schoolleider schoolleider 3.0. De school van zo’n schoolleider heeft een herkenbare identiteit. In het onderwijs van deze school is de eigenheid van de leerling het uitgangspunt.

De schoolleider 3.0 is emotioneel betrokken bij leerkrachten, ouders, leerlingen en andere partners van de school. Een schoolleider 3.0 weet dat hij deel uitmaakt van het systeem waaraan hij leidinggeeft. Hij respecteert de dynamiek van het systeem en beïnvloedt het waar nodig. Wij noemen dat ecologisch leiderschap.

Voor elke leidinggevende in het onderwijs die deze droom met ons deelt, zijn Marant en MijnID.nu dé partner. Of je nu een opleiding tot schoolleider wilt, je als directeur verder wilt ontwikkelen of dat je doelgerichte ondersteuning wilt bij de uitvoering van dat schoolleiderschap.

Schoolleidersregister PO

Begin 2015 heeft het Schoolleidersregister vastgesteld dat de opleiding tot schoolleider die door MijnID.nu wordt aangeboden aansluit bij de beroepsstandaard. Daarmee biedt het diploma van onze opleiding ook toegang tot het register.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verschillende opleidingstrajecten op:

 

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.