Home » Medewerkers » Anne Jan van den Dool

Anne Jan van den Dool

Onderwijsbemoeier en oprichter MijnID.nu a.vandendool@marant.nl 06 17 45 81 13

Anne Jan van den Dool is onderwijsbemoeier bij Marant en oprichter van MijnID.nu. Hij heeft een groot hart voor het onderwijs en maakt zich dagelijks sterk om ieder kind optimaal te laten leren. Daarvoor werkt hij met leraren, teams, directeuren en bestuurders aan de randvoorwaarden voor goed onderwijs. Hij komt het meest tot zijn recht wanneer hij samen met een team of een directeur op zoek kan gaan naar de eigenheid van die ander en de enorme potentie die daarin schuilgaat. Daarin kan hij als coach, adviseur, trainer of docent optreden. 

Volgens Anne Jan is iedereen anders, en dat is maar goed ook. Het is de bedoeling dat iedereen in zijn werk, maar ook in zijn leven, op zijn eigen manier een bijdrage levertAls iedereen maximaal verschillend is, maar optimaal verbonden, dan vorm je een geweldige aanvulling op elkaar. Daarom wil Anne Jan graag dat de mensen waarmee hij werkt zich maximaal laten kennen: zo ben je in staat om samen de balans vorm te geven.  

Anne Jans werkwijze is transparant en vertrouwd. Hij gaat met leraren, leidinggevenden en/of bestuurders in gesprek en benoemt eerlijk wat hij ziet. Hij brengt een vraagstuk in beeld en gaat op zoek naar alles wat daaromheen zichtbaar is. Daarbij oordeelt hij niet, maar constateert hij. Wat ben je als leraar of team aan het doen? Wat wil je bereiken? Waarom verandert het niet? Anne Jan benoemt het en houdt de mensen waarmee hij werkt een spiegel voor. Daarbij komt hij altijd op voor het belang van de leerlingen. Niet de leraren en directeuren, maar de kinderen zijn uiteindelijk het belangrijkst in het onderwijs. Anne Jan streeft ernaar dat ieder kind op school kan werken aan zijn of haar eigenheid. 

Hoewel Anne Jan drukke werkweken heeft, krijgt hij energie van mensen die met plezier ontwikkelen. Hij stimuleert het lol hebben in leren en pusht mensen om op de rand van hun capaciteiten bezig te zijn, terwijl ze tegelijkertijd het idee hebben dat het moeiteloos verloopt. Zo stijg je boven jezelf uit