Home » Medewerkers » Anniek de Vries – Del Grosso

Anniek de Vries - Del Grosso

Orthopedagoog a.devries@marant.nl 06 823 652 59

Anniek is orthopedagoog/dyslexiebehandelaar bij Marant. Zij ondersteunt en begeleidt kinderen en hun ouders op het gebied van dyslexie.

Kenmerkend voor Anniek is haar enthousiasme voor haar werk, dat vaak aanstekelijk werkt bij de kinderen die zij begeleidt. Door haar open houding en gezonde dosis humor voelen kinderen zich vaak al snel op hun gemak.

Als ultieme spelletjesliefhebber weet Anniek precies hoe zij de oefeningen in de behandeling op een leuke manier kan aanbieden. Ze zorgt voor een positieve werksfeer en motiveert zo haar leerlingen om lekker aan de slag te gaan. Daarnaast is Anniek goed in staat om de behandelingen af te stemmen op het kind. Zij kijkt goed naar wat het kind nodig heeft en stemt af op het juiste niveau en de interesses.

In de behandelingen vindt Anniek het belangrijk dat het kind centraal staat en ook zelf de regie krijgt over zijn of haar eigen leerproces. Samen doelen opstellen, boeken uitkiezen en leerzame spelletjes spelen zorgt ervoor dat het kind zich betrokken voelt en het plezier in lezen en spellen (terug)krijgt. Het opdoen van succeservaringen en het krijgen van zelfvertrouwen zijn daarbij erg belangrijk. Daarnaast is het voor Anniek belangrijk dat ook school en ouders actief worden betrokken in het gehele proces. Zij probeert altijd te zorgen voor een goede communicatie en afstemming tussen alle betrokkenen. Al van kinds af aan is Anniek een enorme boekenwurm en weet zij hoe heerlijk het is om te genieten van een mooi, spannend of grappig boek. Dit plezier in lezen gunt zij iedereen!