Home » Medewerkers » Arjan Baak

Arjan Baak

Senior adviseur a.baak@marant.nl 06 147 994 76

Arjan Baak is senior-adviseur bij Marant Interstudie. Hij houdt zich bezig met interne ontwikkelingen binnen schoolorganisaties. Arjan begeleidt besturen en directies, onder andere in het registratie- en herregistratietraject van het Schoolleidersregister PO. Daarnaast houdt hij zich bezig met interim-management en leiderschapsontwikkeling.

Als rasechte onderwijsman heeft Arjan alle lagen van de onderwijsorganisatie gezien: als leraar, directeur en voorzitter van het college van bestuur. Hij kent het onderwijs van binnenuit en weet wat er speelt. Soms is het lastig om als school een stap vooruit te maken. Arjan kan daarbij helpen: door samen met de school de visie te bepalen of door de processen inzichtelijk te maken. Het kan soms een uitdaging zijn om de vraag áchter de vraag helder te krijgen. Arjan houdt ervan om te zoeken naar wat er speelt binnen een organisatie en loopt graag met een bestuurder mee om hem of haar te ondersteunen.

Voor Arjan is de vraag van de klant het belangrijkst. Hij wordt er blij van als hij een school de ondersteuning kan bieden die het nodig heeft, op welk gebied dan ook. Hij is pas tevreden over zijn werk als hij de klant een stap verder heeft geholpen en er duurzame verbindingen zijn gelegd.