Home » Medewerkers » Cor Bakker

Cor Bakker

Senior adviseur c.bakker@marant.nl 06 526 701 34

Cor Bakker is specialist taal- en leesonderwijs. Hij ondersteunt leerkrachten bij het versterken van hun vakmanschap, zodat de kwaliteit van het taal- en leesonderwijs omhoog gaat.

Cor ziet het als zijn belangrijkste opdracht om leerkrachten en teams te motiveren om werk te maken van kwalitatief goed lees- en taalonderwijs. Door te werken aan het verbeteren van de didactiek en de eigen hantering van de methode, ontwikkelt een schoolteam kracht in het werken in een doorgaande lijn.

Uit Cors jarenlange ervaring blijkt dat het versterken van de vaardigheden van de leerkracht door middel van coaching en gesprek nodig is voor succes. De kwaliteit van de leerkracht is immers van betekenis. Meekijken, meedenken en praktisch toepassen is boeiend werk en een belangrijk onderdeel van de trajecten. Gericht zoeken naar oplossingen en graag beter willen worden zijn de dragende krachten.

Cor is ervan overtuigd dat kennisgericht werken en het versterken van vaardigheden van leerkrachten een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen. Hij kijkt daarbij naar de mogelijkheden die ICT kan bieden. Daarnaast is Cor heel praktisch ingesteld en werkt hij doelgericht. Hoe kan het geleerde snel in de praktijk worden toegepast? En hoe kunnen we kinderen meer verantwoordelijk maken voor hun eigen leren?

Cors werkdag is geslaagd als hij samen met leerkrachten op zoek is geweest naar verbetering van verschillende onderdelen van het taal- en leesonderwijs. Uit een inspirerende sessie kunnen de mooiste dingen ontstaan!

Artikelen van Cor Bakker