Home » Medewerkers » Corinne Heering

Corinne Heering

Senior adviseur c.heering@marant.nl 06 512 342 07

Corinne Heering is senior trainer/adviseur en coach bij Marant Interstudie. Haar focus is leiderschapsontwikkeling in het onderwijs. Als trainer en projectleider verzorgt ze leiderschapsopleidingen en management development trajecten, zowel in het open aanbod als incompany. Als coach begeleidt ze leidinggevenden, managementteams en directies.

Volgens Corinne is leiderschap in een organisatie erg belangrijk. Het is van vitaal belang voor de cultuur van de school, voor de resultaten en uiteraard voor de leerlingen. Corinne heeft al veel aankomende middenmanagers en high potentials getraind in startbekwaamheidstrajecten. Ze vindt het erg inspirerend om samen te werken met jonge mensen die gericht zijn op het maken van stappen in hun carrière en hun leven. Zo houdt Corinne zich als projectleider bezig met professionaliseringstrajecten voor LC/LD-docenten onder de noemer ‘Amersfoortse Docenten Academie’. Daarnaast leidde ze potentieel leidinggevenden op voor Stichting Carmel College en is ze projectleider van de kweekvijver middenmanagement van de Amersfoortse leiderschapsacademie. Corinne vindt het mooi dat ze zo haar ervaring aan een groep toekomstige leiders kan doorgeven: gedreven mensen die van cruciaal belang zijn op scholen.

Corinne coacht ook managementteams en schoolorganisaties die in ontwikkeling zijn. Dat betekent vaak dat ze vaak ter plekke met een groep beoordeelt wat er speelt en welke processen er tussen mensen zijn. Het werk van Corinne bevindt zich op het snijvlak van organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ook in de persoonlijke coachingstrajecten die zij doet, ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling in leiderschap. Maar het zijn geen geïsoleerde trajecten: de school/het bestuur is altijd betrokken.

Corinne gaat op scholen aan de slag met vertrouwen, nuchterheid, scherpe analyses, humor en eenvoud. Ze helpt vragen te verhelderen, patronen te begrijpen en bovenal helpt ze mensen hun antwoorden te vinden. Ze heeft een praktische aanpak en werkt met de praktijk die zich aandient.