Home » Medewerkers » Diane van Tuijl

Diane van Tuijl

Integraal onderwijsadviseur d.vantuijl@marant.nl 06 270 658 37

Diane van Tuijl is adviseur bij Marant Interstudie. Daarnaast is ze samen met Frans Kwakernaat verantwoordelijk voor de Interim en Selectie-tak van Marant. Ze helpt onderwijsorganisaties en onderwijsprofessionals met vraagstukken op gebied van organisatieverbetering en leiderschapsontwikkeling. Diane kan op systematische wijze de kwaliteit van het onderwijs (in brede zin) ontwikkelen, bewaken en verbeteren. Naast adviseur werkt ze ook als interim schoolleider in het primair onderwijs.

Als voormalig schoolleider in het basisonderwijs weet Diane wat er speelt op de werkvloer en kent ze de klappen van de zweep op directieniveau. De verschillende gebieden van organisaties, structuur/cultuur, ambities, doelen en resultaten weet ze logisch met elkaar te verbinden.

Diane vindt het belangrijk om eerst te luisteren. Ze stelt de vragen die je niet verwacht, waardoor je tot nieuwe inzichten komt. Ze pelt het vraagstuk af zodat je tot de kern komt en bouwt vanaf daar weer op. Diane is iemand die gedachten en handelingen kan analyseren en structureren, om deze vervolgens met elkaar naar een hoger plan te trekken.

Alleen ben je nergens; samen kun je echt iets bereiken. Diane benut graag de kwaliteiten van de mensen met wie ze werkt. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf kan ontwikkelen en dat goede ideeën een doorgang vinden. Het is daarbij belangrijk dat iedereen vanuit een basis van vertrouwen en nieuwsgierigheid met elkaar samen werkt. Zo kun je samen een stap verder komen!