Home » Medewerkers » Dorine Bakker

Dorine Bakker

Senior adviseur d.bakker@marant.nl 06 555 414 45

Dorine Bakker is senior trainer/adviseur bij Marant Interstudie. Zij helpt onderwijsorganisaties en onderwijsprofessionals met vraagstukken op gebied van organisatieverbetering en leiderschapsontwikkeling.

Dorine is zeer geboeid door de menskant van organisaties en heeft door haar bedrijfskundige achtergrond een scherp oog voor de processen en bedrijfsmatige kant. Zij verbindt de harde en zachte aspecten van het leiderschap met elkaar, overziet het speelveld en de belangen daarin. Ze heeft veel ervaring in het ondersteunen van onderwijsorganisaties en onderwijsmensen bij het vernieuwen en in beweging brengen van beleid en strategieontwikkeling. Bij Dorine gaat dat hand in hand met het ontwikkelen van leiderschap op de werkvloer. Haar perspectief is origineel en vaak aanvullend omdat ze scherp observeert vanuit een natuurlijke distantie. Dat maakt haar een echte bruggenbouwer.

Dorine combineert een stevige inhoudelijke basis met humor en flair. Ze is een kritische meedenker: analytisch en onderzoekend, ze brengt rust, structuur en overzicht, communiceert zorgvuldig en verliest de bedoeling nooit uit het oog.

Voor Dorine is leren de rode draad in haar loopbaan. Niet alleen anderen laten leren, maar zeker ook zelf leren, iedere dag opnieuw. Daarom is het onderwijs voor haar ook zo’n prachtige plek om te werken. De plek waar leren centraal staat en de toekomst gemaakt wordt.