Home » Medewerkers » Eline Henckens

Eline Henckens

Onderwijsadviseur e.henckens@marant.nl 06 10 80 08 19

Eline Henckens is adviseur bij Marant Interstudie. Ze begeleidt bestuurders, schoolteams en individuele onderwijsprofessionals bij het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het effectief doorvoeren van onderwijskundige veranderingen.

Ze is specialist op het gebied van samenwerkingstrajecten en veranderprocessen binnen teams. Met haar ervaring in de pedagogiek, kinderopvang, het basisonderwijs en de onderwijswetenschappen heeft Eline oog voor de interactie tussen deze werkvelden. Ze is toegankelijk en transparant in het contact. Eline neemt mensen mee in het proces door overzicht te creëren en eigenaarschap te stimuleren. Ze maakt kansen en bedreigingen bespreekbaar om een duurzame aanpak op maat te kunnen bieden. Om dit te bereiken biedt Eline ruimte voor het proces met in haar achterhoofd altijd het beoogde doel. Ze is gedreven om de materie met creatieve werkvormen en vanuit verschillende invalshoeken zichtbaar, begrijpelijk en direct toepasbaar te maken.

Binnen de continue veranderingen in het onderwijs creëert Eline op analytische en visuele wijze overzicht bij beleids- en strategievraagstukken. Het bieden van de juiste begeleiding vraagt volgens Eline om luisteren met aandacht, overzicht van zowel wetenschappelijke als praktische kennis en het kunnen samenbrengen van verschillende perspectieven en behoeften.

Eline ziet het als een voorrecht om met onderwijsmensen in gesprek te raken vanuit een gezamenlijk doel: een continue ontwikkelkans kunnen bieden voor ieder mens. Met betrokkenheid en doorzettingsvermogen weet Eline ook in complexe vraagstukken het verschil te maken.