Home » Medewerkers » Evelyn Weltevrede

Evelyn Weltevrede

Senior adviseur en GZ-psycholoog e.weltevrede@marant.nl 06 330 578 96

Evelyn Weltevrede is adviseur en coach bij Marant Interstudie. Daarnaast is ze GZ-psycholoog en hoofdbehandelaar bij Marant Behandelpraktijk.

Als iemand veel kennis en ervaring op het gebied van onderwijs heeft, is Evelyn het wel. Ze werkt al meer dan 25 jaar in het onderwijs en als onderwijsadviseur. Ze heeft een praktische instelling en koppelt theorie en praktijk altijd aan elkaar. Als GZ-psycholoog ligt Evelyns expertise in consultatieve begeleiding en handelingsgerichte diagnostiek. Als adviseur begeleidt ze scholen onder andere op de gebieden pedagogisch klimaat, gedrag, handelingsgericht werken, coöperatief leren, meervoudige intelligentie en vraagstukken rondom omgaan met verschillen. Evelyn werkt voor het PO, VO en MBO.

Als coach maakt Evelyn veel gebruik van beeldcoaching. Ze is gecertificeerd Video Interactie Begeleider (VIB’er) en zoekt samen met de leraar aan de hand van opnames uit de klas naar mogelijke verbeterpunten. Daarnaast heeft Evelyn de opleiding Instrument voor Hulp (ITIP) gevolgd, waardoor ze op meerdere niveaus kan werken. Ze past (indien gewenst) verschillende methodes toe, zoals energetisch lichaamswerk, dromen, mindfulness en systemisch werk.

Evelyn vindt het belangrijk om vanuit persoonlijke bezieling en vertrouwen te werken met mensen. Ze speelt in op wat zich aandient en besteedt veel aandacht aan groei en ontwikkeling. Evelyn creëert met haar aanwezigheid een veilige basis van waaruit ze doeltreffend aan de slag gaat. Ze komt niet vertellen wat er moet gebeuren, maar kijkt samen met de klant naar wat er speelt en hoe de situatie verbeterd kan worden.

“Mijn doel is om het beste uit leraren te halen!”