Home » Medewerkers » Frans Kwakernaat

Frans Kwakernaat

Manager Marant Interim & Selectie f.kwakernaat@marant.nl 06 330 370 69

Frans Kwakernaat is de deskundige spil van Marant Interim & Selectie. Hij en zijn team leveren tijdelijke en heel ervaren interim-professionals voor posities in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs.

Frans is met zijn jarenlange ervaring in het onderwijs een gedreven sparringpartner voor bestuurders en directeuren. Hij luistert goed en heeft een flinke professionele nieuwsgierigheid ontwikkeld voor het oplossen van complexe veranderkundige vraagstukken. Hij schakelt graag tussen de soms weerbarstige onderwijspraktijk en toonaangevende theoretische kaders en onderliggende principes.

In zijn vrije tijd is Frans een gepassioneerde bergbeklimmer. Deze bergsport heeft een duidelijke link met zijn werkzaamheden: bij Marant Interim & Selectie pakt Frans graag de meest uitdagende vraagstukken aan, zoekt hij mee naar de doorwaadbare plaatsen voor een verandering en is hij pas tevreden als hij boven is en alle problemen zijn opgelost.

Wat Frans erg belangrijk vindt is passend en uitdagend onderwijs is voor alle leerlingen. Leiderschap en professionele cultuur zijn in dat kader voor hem belangrijke elementen. De leiding en het team moeten in een lerende omgeving werken aan de kern van hun opdracht, voortdurend de school verbeteren en proberen op een hoger niveau te tillen (waarbij de kwaliteit van de docent cruciaal is). Wanneer de lat hoog ligt, bereik je de mooiste resultaten!