Home » Medewerkers » Harry Jansen

Harry Jansen

Senior adviseur h.jansen@marant.nl 06 204 197 04

Harry Jansen is senior trainer/adviseur en coach bij Marant Interstudie. Hij werkt vooral met complexe organisatie- en ontwikkelingsvragen binnen alle sectoren van het onderwijs op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Hij traint zowel individuen (supervisie en coaching) als kleine en grote groepen (schoolteams, directies, colleges van bestuur, faculteiten).

Harry’s favoriete projecten zijn intensief, duurzaam, opwindend en praktisch. Zijn aanpak is volstrekt uniek. Zijn klanten noemen hem ‘prettig brutaal’. Hij combineert zijn kennis van Human Dynamics, systeemtheorie, Group Relations Work en RET graag met geheel eigen inzichten. Zo kan hij verrassend uit de hoek komen door zijn trainingen te larderen met muziek of door het creëren van onverwachte contexten.

Leiderschap betekent kunnen werken met complexiteit, lijnen zien, goed relaties aangaan en praktische oplossingen vinden. Leiders staan even stil om beweging mogelijk te maken. Het avontuur aangaan. En Harry? Hij daagt uit, sluit aan en zegt wat hij denkt (‘Want als ik het niet zeg, denk ik het toch!’).

Harry is een inspiratiebron voor velen, binnen en buiten Marant. Hij staat alert en ontspannen voor en tussen schoolteams en kan onder hoge druk met een zeker gemak blijven functioneren. Dat maakt hem geschikt voor het werken in en met conflicten. Twee hoofddoelen daarbij zijn bloedserieus met elkaar aan de slag gaan en ook om jezelf kunnen lachen.

De Mangrove

Harry verzorgt, net als Jan van Leeuwen, leiderschapsretraites voor ervaren bestuurders en leidinggevenden in het onderwijs. Deze retraites worden georganiseerd door Bettina Willemsen van De Mangrove, een coach-, begeleidings- en adviespraktijk.

Artikelen van Harry Jansen