Home » Medewerkers » Inge Essing

Inge Essing

Senior adviseur i.essing@marant.nl 06 330 577 84

Inge Essing is senior trainer/adviseur bij Marant Interstudie. Ze houdt zich bezig met teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en innovatief en gepersonaliseerd onderwijs. Inge daagt uit om gebaande paden te verlaten. ‘Als je doet wat je altijd doet, krijg je meer van hetzelfde’ is haar motto.

Als voormalig schoolleider, zorgcoördinator en docent kent Inge het onderwijs van binnenuit. Ze overziet de samenhang tussen onderwijs en organisatie. Inge schakelt moeiteloos tussen vraagstukken op klassenniveau (‘de les’) en vraagstukken op managementniveau. Ze begeleidt zowel de innovatie van het onderwijs als het (weer) op gang krijgen van een sectie of een MT. Hierbij komt ze met nieuwe manieren om oude problemen en structuren te lijf te gaan.

Met Inge komt er iemand binnen die daadkrachtig is, doorpakt èn, als het nodig is, durft te vertragen. Ze is ontwapenend in haar eerlijkheid en directheid. Inge is stevig maar durft ook kwetsbaar te zijn.

In haar werkzaamheden gaat Inge altijd op zoek naar de mens achter de professional. Ze is benaderbaar en hecht veel waarde aan samenwerking en vertrouwen. Inge werkt ontwikkelingsgericht en bevordert het eigenaarschap: zowel bij leerlingen als bij leraren, leidinggevenden en collega’s. Ze houdt hierbij altijd oog voor het belangrijkste: het leren van de leerling.

Artikelen van Inge Essing