Home » Medewerkers » Inge Swinkels-Knapen

Inge Swinkels-Knapen

Orthopedagoog i.knapen@marant.nl 06 330 578 79

Inge Swinkels-Knapen is orthopedagoog en dyslexiebehandelaar bij de Behandelpraktijk van Marant. Zij onderzoekt en ondersteunt kinderen met lees- en/of spellingproblemen en rekenproblemen.

Inge is erg geduldig en heeft veel doorzettingsvermogen. Ze kijkt goed naar wat elk kind nodig heeft en differentieert op die manier in haar begeleiding met kinderen. Zo nodig past Inge elke week haar werkwijze aan. Ze is pas tevreden wanneer ze merkt dat een bepaalde aanpak goed werkt bij een kind.

Inge maakt makkelijk contact met kinderen en door haar uitstraling voelen kinderen zich snel bij haar op hun gemak. Hierdoor heeft ze ook snel in de gaten wanneer het niet zo goed gaat met kinderen en probeert ze in eerste instantie samen met het kind een oplossing te bedenken.

Humor en plezier zijn erg belangrijk voor Inge. Op die manier probeert ze voor kinderen met leerproblemen het verschil te maken. Tijdens de behandeling bij Inge wordt er niet alleen geoefend, maar wordt er ook veel gelachen en is er ruimte om te kletsen. Door veel te focussen op de band tussen behandelaar en kind, en op motivatie en zelfvertrouwen van het kind, wordt de basis gelegd om te kunnen leren. Inge is ervan overtuigd dat elk kind vooruitgang kan boeken op het gebied waar hij/zij moeite mee heeft, als de voorwaarden om te kunnen leren aanwezig zijn!