Home » Medewerkers » Jiske Peeters

Jiske Peeters

Orthopedagoog j.peeters@marant.nl 06 829 232 73

Jiske Peeters is orthopedagoog bij Marant. Ze ondersteunt kinderen met lees- en/of spellingproblemen door wekelijks individuele behandeling te geven.

Jiske vindt het belangrijk dat kinderen succeservaringen opdoen en plezier in lezen houden of krijgen. Ook vindt ze een goede relatie tussen het kind en de behandelaar van belang om tot leren te komen. In haar behandelingen sluit Jiske dan ook aan bij de behoeften van het kind zodat hij of zij het beste uit zichzelf kan halen. Is er even een pauze of beweging nodig? Geen probleem! Naast orthopedagoog is Jiske ook leerkracht in het basisonderwijs. Hierdoor heeft ze zicht op wat er praktisch haalbaar is in de klas. Ook weet ze hierdoor hoe belangrijk de samenwerking tussen school, ouders en de behandelaar is om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van het kind.

Jiske heeft een open houding, is enthousiast en behulpzaam. Ook is ze empathisch en biedt een luisterend oor voor kinderen en ouders. Verder kan ze goed planmatig en gestructureerd werken, maar durft ze ook out of the box te denken in belang van het kind. Transparantie en duidelijke communicatie naar ouders en school heeft voor Jiske prioriteit.

Een passie voor het onderwijs en zorg is wat Jiske kenmerkt. Een kind zien groeien op het gebied van leren en het versterken van het zelfvertrouwen is het mooiste wat er is!