Home » Medewerkers » Joost van Berkel

Joost van Berkel

Senior adviseur, GZ-psycholoog en regiebehandelaar j.vanberkel@marant.nl 06 330 370 65

Joost van Berkel is senior adviseur en GZ-psycholoog. Hij werkt samen met besturen, directeuren, begeleiders en leerkrachten/leraren aan het nog beter maken van het onderwijs aan kinderen en jongvolwassenen.

Joost inspireert onderwijsprofessionals om hun onderwijs te verbeteren. Hij kan onderwijsvragen over taalontwikkeling/lezen/dyslexie beantwoorden, maar is ook thuis in de thema’s talentontwikkeling/begaafdheid en gedragsproblemen. Joost gaat hierbij altijd uit van de krachten en kwaliteiten van mensen, of dat nu leerlingen of hun leerkrachten/leraren zijn.

Joost verzorgt opleidingen, maar werkt ook met schoolteams of juist individuele leerkrachten en leraren. Hij zoekt naar passende activiteiten, zodat iedereen zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Daarbij maakt hij veel gebruik gemaakt van nieuwe media (bijvoorbeeld beeldend trainen), waarmee de uitwisseling nog inspirerender wordt.

In de opleidingen die Joost over lezen/spelling/dyslexie, talentontwikkeling/begaafdheid en gedragsstoornissen verzorgt, staat samenwerkend leren centraal. De opdrachten zijn van praktische aard, zodat de informatie direct kan worden toegepast in school- of klassensituatie. Joost werkt graag in een digitale leeromgeving waar hij veel beeldmateriaal gebruikt. Daarbij komt zijn fotografie- en filmhobby regelmatig van pas!

BIG-nummer

Het BIG-nummer van Joost is 19051530525.

Artikelen van Joost van Berkel