Home » Medewerkers » Laura de Winter

Laura de Winter

Orthopedagoog l.dewinter@marant.nl 06 570 896 85

Laura de Winter is orthopedagoog en dyslexiebehandelaar bij Marant Behandelpraktijk. Ze ondersteunt kinderen met dyslexie door het geven van wekelijkse behandelingen die gericht zijn op lezen en spelling.

Laura stapt altijd met een lach de (behandel)ruimte binnen. Ze is enthousiast, gedreven en positief. Naast haar werk bij Marant staat Laura voor de klas. Hierdoor legt zij dagelijks de verbinding tussen dyslexie en de onderwijspraktijk. Laura denkt daarom graag mee met ouders en leerkrachten en geeft praktische adviezen die al dezelfde dag in te zetten zijn.

Laura heeft een passie voor onderwijs en zet zich ervoor in dat kinderen weten wat ze al kunnen en vanuit daar begeleid worden om te laten zien wat ze nog meer kunnen. Als iets niet lukt staat ze daar niet te lang bij stil, maar kijkt ze naar een andere manier van werken die misschien wel zou kunnen helpen.

Door haar positieve houding letten kinderen zelf op wat al goed gaat. Kinderen worden bij Laura bewust gemaakt van kleine successen en zijn hierdoor vaak meer gemotiveerd om te oefenen. Laura vindt het belangrijk dat ouders en leerkrachten zo goed mogelijk bij het proces betrokken worden, zodat het kind zo snel mogelijk het gevoel krijgt dat oefenen kan werken en er samen gekeken kan worden naar wat het kind nodig heeft.