Home » Medewerkers » Leanne Roerade

Leanne Roerade

Orthopedagoog l.roerade@marant.nl 06 139 577 85

Leanne Roerade is orthopedagoog bij Marant Behandelpraktijk. Ze ondersteunt kinderen met lees- en spellingproblemen door middel van individuele behandelingen.

Leanne beschikt over een flinke dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen, en brengt dit tijdens de behandeling over op het kind. Ze vindt het belangrijk dat een kind veel succeservaringen opdoet om zo het zelfvertrouwen en plezier (terug) te vinden in lezen en spellen. Ze maakt deze succeservaringen mogelijk met activerende opdrachten en behandelingen die aansluiten bij de belevingswereld en interesses van het kind. Leanne zet de kwaliteiten van kinderen in om ze te laten groeien in lezen en spellen. Zo weet zij altijd te motiveren!

Tijdens de behandelingen daagt Leanne kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen, waarbij het niet erg is om fouten te maken. Door een veilige en open sfeer te creëren, laat ze kinderen weten dat het maken van fouten juist deel uitmaakt én bijdraagt aan het groeiproces.

Naast haar werk bij Marant is Leanne ook leerkracht. Vanuit deze verschillende rollen ziet ze de meerwaarde van een laagdrempelige samenwerking tussen behandelaar, ouders en school. Zo kunnen alle betrokkenen de handen ineenslaan om het gezamenlijke doel te bereiken: zo goed mogelijk aansluiten bij de onderwijsbehoeften van het kind.