Home » Medewerkers » Leif ter Laak

Leif ter Laak

Adviseur info@terlaakadvies.nl

Leif ter Laak is senior adviseur bij Marant Assessment. Als arbeids-en organisatiepsycholoog adviseert hij organisaties op het gebied van het beoordelen en ontwikkelen van mensen. Naast het uitvoeren van selectie- en ontwikkelassessments is hij ook gesprekspartner voor midden- en hoger management en bestuurders rondom loopbaanbegeleiding en coaching.

In persoonlijke gesprekken toont Leif oprechte interesse en is hij nieuwsgierig naar de kwaliteiten, mogelijkheden en eventuele ontwikkelpunten van de ander. Door gebruik te maken van gevalideerde testen en zijn kritische en analytische blik is hij in staat om een objectief beeld van iemand te vormen. Naast assessments, loopbaanbegeleiding en coaching helpt Leif ook scholieren met het maken van een juiste studiekeuze. In zijn studiekeuzebegeleidingstrajecten vind hij het uitermate belangrijk dat scholieren de juiste keuze maken wat betreft een bij hun interesse passende vervolgopleiding.

In zijn aanpak is Leif nuchter, eerlijk en oprecht en heeft hij integriteit hoog in het vaandel staan. Richting organisaties en kandidaten stelt hij zich professioneel en onafhankelijk op, komt hij zijn afspraken na en hanteert hij een resultaatgerichte aanpak.

Met een luisterend oor en door veel ruimte te bieden, begrip en empathie te tonen dan wel kritisch een spiegel voor te houden, probeert hij het zelfinzicht bij de kandidaat te vergroten. Dit doet hij overigens altijd met respect en zorg voor de ander. In zijn werk vindt hij het hebben van een gezonde werk-privé-balans belangrijk. In zijn vrije tijd is Leif sportief en reist hij graag met zijn gezin naar andere landen om te genieten van cultuur en natuur.