Home » Medewerkers » Leonie De Rijcke

Leonie De Rijcke

Orthopedagoog en OZL-consulent l.derijcke@marant.nl 06 132 935 65

Leonie de Rijcke is orthopedagoog bij Marant Behandelpraktijk. In haar behandelingen ondersteunt zij kinderen met lees- en spellingproblemen. Daarnaast is ze consulent OZL.

Kenmerkend aan Leonie is haar empathische en persoonlijke aanpak. Ieder kind is anders en mag dat ook zijn, dat maakt het werken met kinderen juist zo leuk! Luisteren is hierbij een belangrijk onderdeel van haar benadering. Zo leert zij waar de krachten van een kind liggen en zet zij deze in tijdens de behandeling om het kind te helpen waar dit nodig is.

Leonie zet zich in voor een goede relatie, met het kind, maar ook met alle andere betrokkenen. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat de kinderen weer succeservaringen gaan opdoen op lees- en/of spellinggebied. Zo groeit het zelfvertrouwen en neemt de motivatie toe. De enorme glimlach op het gezicht van een kind dat een succes ervaart, tovert ook bij Leonie een grote glimlach op haar gezicht.

Veiligheid, humor en positiviteit zijn waardes die Leonie nastreeft in haar behandelingen. Zo biedt zij kinderen een omgeving waarin ze zich durven te uiten en zich optimaal kunnen ontwikkelen.