Home » Medewerkers » Leonie Sijtsma

Leonie Sijtsma

Orthopedagoog l.sijtsma@marant.nl 06 330 372 86

Leonie is behandelaar en diagnost bij Marant (Behandelpraktijk). Met aandacht en zorg ondersteunt ze kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Binnen Marant werkt Leonie samen met collega’s aan projecten om de kwaliteit van onze zorg constant te verbeteren. Zo heeft ze een actieve rol bij de doorontwikkeling van de behandelsoftware Letterlicht. Door trainingen te geven, binnen en buiten Marant, deelt ze haar kennis en passie met anderen.

Leonie maakt makkelijk contact. Ze heeft een positieve en enthousiaste uitstraling, waardoor mensen zich op hun gemak voelen bij haar. Ze helpt graag, luistert goed en is zorgzaam. Ze staat open voor ideeën van anderen en zoekt graag samen naar oplossingen. Ook is Leonie geduldig en zorgt ze ervoor dat kinderen en collega’s het beste uit zichzelf halen. Ze geeft je energie en zin om ergens voor te werken.

In de begeleiding vindt Leonie het belangrijk dat het kind centraal staat. Samen met het kind begint ze de zoektocht naar mooie leerdoelen, uitdagingen en een goede manier om dit te realiseren. Met grafieken en tekeningen maakt Leonie de vooruitgang voor het kind zichtbaar. De reacties van kinderen als ze hun doel ruim hebben gehaald, zijn goud waard! Door kinderen veel succeservaringen op te laten doen, geeft Leonie ze weer zelfvertrouwen en komt het plezier in het leren terug. Naast de contacten met het kind streeft Leonie naar een laagdrempelige samenwerking met ouders en leerkrachten, zodat alle betrokkenen samen toe kunnen werken naar dat ene doel: het kind te laten groeien!