Home » Medewerkers » Liesbeth Tilanus

Liesbeth Tilanus

Orthopedagoog en promovendus l.tilanus@marant.nl 06 116 294 36

Liesbeth Tilanus is orthopedagoog en buitenpromovendus bij Marant Behandelpraktijk. Ze onderzoekt de effecten van de vergoede dyslexiezorg en geeft workshops en vakbijeenkomsten aan orthopedagogen/psychologen om wetenschappelijke bevindingen te ‘vertalen’ naar de praktijk.

Liesbeth is gedreven en heeft passie voor haar vak. Ze is een echte buitenpromovendus, wat zich uit in een grote liefde voor de wetenschap en de praktijk. Vol overgave buigt ze zich over wetenschappelijke vraagstukken en zoekt ze de verbinding tussen onderwijs, zorg en wetenschap. Hierbij maakt ze continu de vertaalslag naar de praktijk. Wat betekenen onderzoeksresultaten voor kinderen met dyslexie en wat heeft de praktijk nodig? Liesbeth is de bedenker concrete producten, waaronder het geheugenspel Dizzy.

In de omgang is Liesbeth een echte teamplayer. Ze past haar jarenlange ervaring in de (top)sport nu toe in haar werkende leven: jezelf dwingen tot een maximale prestatie, jezelf meer dan 100% inzetten, elkaar versterken en jezelf soms wegcijferen om een gezamenlijk doel te bereiken.

Wetenschappelijk onderzoek

Liesbeth zette onder supervisie van de Radboud Universiteit een grootschalig wetenschappelijk onderzoek op onder 122 kinderen mét en 108 kinderen zónder dyslexie. Hierin zoekt ze naar kenmerken van kinderen met dyslexie. Op welke vaardigheden valt een kind uit, en welke daarvan zijn trainbaar? Ze bekijkt ook hoe met die vaardigheden wordt omgegaan in de dyslexiebehandelingen van Marant.

Resultaten

Haar eerste resultaten werden gepubliceerd in het toonaangevende internationale Tijdschrift Research in Developmental Disabilities. (Tilanus, E.A.T., Segers, E., & Verhoeven, L. (2013). Diagnostic profiles of children with developmental dyslexia in a transparent orthography. Research in Developmental Disabilities, 34, 4194-4202.http://dx.doi.org/10.1016/j.ridd.2013.08.039)

Liesbeth op de voet volgen? Kijk op haar website www.liesbethtilanus.nl 

Artikelen van Liesbeth Tilanus