Home » Medewerkers » Lotte Dohmen

Lotte Dohmen

Orthopedagoog l.dohmen@marant.nl 06 30 02 61 33

Lotte Dohmen is orthopedagoog en dyslexiebehandelaar bij Marant. Naast dat zij dyslexiebehandelingen geeft om kinderen te ondersteunen in het lezen en spellen, voert zij ook diagnostiek uit om te onderzoeken of er bij een kind wellicht sprake is van dyslexie.

Wat Lotte kenmerkt is dat zij enorm veel voldoening haalt uit iedere kleine stap die een kind maakt. Deze successen viert ze dan ook graag samen met de kinderen. Ze kijkt met een kritische blik naar wie het kind is en wat het kind nodig heeft en gaat vervolgens op zoek naar een manier om het kind zo goed mogelijk te helpen. Hoe lastig iets soms ook lijkt; met haar kritische blik, doorzettingsvermogen en creativiteit komen ze er samen wel uit.

Met haar rustige houding en het enthousiasme dat ze uitstraalt, voelen kinderen zich al snel op hun gemak bij Lotte. Ze ervaren dat ze gewoon zichzelf mogen en kunnen zijn tijdens de behandelingen of onderzoeken.

Lotte is van mening dat ieder kind zich kan en mag ontwikkelen op zijn eigen, unieke manier. In haar behandeling spelen een positieve benadering en plezier in het lezen en spellen dan ook een belangrijke rol. Deze twee dingen zorgen en namelijk voor dat een kind het zelfvertrouwen en de motivatie ontwikkelt om samen te leren.