Home » Medewerkers » Maaike Strating

Maaike Strating

Orthopedagoog m.strating@marant.nl 06 330 372 68

Maaike Strating is dyslexiebehandelaar en diagnost bij Marant Behandelpraktijk. Ze onderzoekt of er bij kinderen met lees- en spellingproblemen sprake is van dyslexie. Daarnaast behandelt ze ook kinderen met dyslexie. Verder zet Maaike haar praktische denkwijze en kritische blik in bij het verbeteren van producten, zodat het werken van en met kinderen nóg leuker en makkelijker wordt. Zo is ze bijvoorbeeld betrokken bij de doorontwikkeling van Letterlicht.

Maaike heeft veel plezier in haar werk en dat straalt zij uit. Haar enthousiasme, positiviteit, gedrevenheid en oplossingsgerichte manier van denken werken aanstekelijk, waardoor kinderen en collega’s direct gemotiveerd raken om met haar aan de slag te gaan. Maaike maakt op zo’n manier contact met kinderen, dat ze zichzelf durven te zijn. Kinderen voelen zich bij haar op hun gemak en zo kunnen ze zich optimaal ontwikkelen. Haar leerkrachtervaring in het basisonderwijs zorgt voor een goede aansluiting en afstemming met school. Haar adviezen zijn praktisch en goed in te zetten in de klas.

Dankzij de feedback van Maaike zien kinderen wat hun sterke kanten zijn. Ook geeft Maaike duidelijk aan waar kinderen nog aan kunnen werken. Het spreekwoordelijke kwartje valt dan ook regelmatig en dan vieren ze samen een feestje. Maaike is altijd op zoek naar hoe iets beter kan en komt met creatieve praktische oplossingen. Daarbij kan zij snel schakelen; werkt het ene niet, dan probeert ze iets anders.

Maaike heeft als missie om ieder kind weer plezier te laten beleven in het lezen. Maaike zoekt samen met de kinderen leuke, passende boeken uit en trekt hiervoor letterlijk alles uit de kast.

Artikelen van Maaike Strating