Home » Medewerkers » Margriet Philipsen

Margriet Philipsen

Senior adviseur m.philipsen@marant.nl 06 206 088 47

Margriet Philipsen is senior trainer-adviseur en coach bij Marant Interstudie. Ze coacht docenten en leidinggevenden, leidt interne coaches in het voortgezet onderwijs op en helpt teams uit het beroepsgericht onderwijs bij de hun verdere professionalisering. Ook verzorgt Margriet pedagogisch didactische trainingen voor cursisten die hun PDG (pedagogisch didactisch getuigschrift) willen halen. Daarnaast traint en begeleidt ze docenten in het kader van SLB (studieloopbaanbegeleiding) en LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding).

Margriet vervulde diverse rollen in het werkveld onderwijs en opleidingen: van projectleider tot onderwijsmarketeer en van onderwijskundig adviseur tot trainer en coach. Ze is breed geïnteresseerd en breed inzetbaar: zo neemt ze ook assessments af en verzorgt ze trainingen over ICT in het onderwijs (over bijvoorbeeld mediawijsheid en digitale toepassingen in het onderwijs).

Bevlogen en betrokken doet Margriet haar werk. Ze gaat samen met haar cursisten op zoek naar hun leervragen. Ze biedt hen de ruimte om te leren en kan goed achterhalen waar de onderwijsbehoefte ligt. Margriet hecht veel waarde aan teamleren. De professionalisering van een compleet team zet veel meer zoden aan de dijk dan wanneer een individu een cursus of training volgt. Samen kun je namelijk echt het verschil maken.

Naast trainen, advies geven en coachen is Margriet ook nog op een andere manier met onderwijsinnovatie bezig: samen met drie docenten uit het MBO ontwikkelde ze de LesLab, een methode voor loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB | SLB) en Burgerschap (LB) voor het mbo. Hiervoor ontving LesLab de Innovatieprijs op de NOT 2017, de vakbeurs voor onderwijsprofessionals.