Home » Medewerkers » Maria Gerrits

Maria Gerrits

Consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen m.gerrits@marant.nl 06 330 370 85

Maria Gerrits is consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen bij Marant Behandelpraktijk. Ze ondersteunt leerlingen, hun ouders en school wanneer een leerling door ziekte niet of beperkt naar school kan. Maria begeleidt vooral leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Maria is erg betrokken bij de leerlingen die zij ondersteunt. Ziekte ontregelt niet alleen het gezonde leven van een puber, maar ook het sociale. Een groot stuk daarvan speelt zich af op school. Daarom is het erg belangrijk om dit contact zo snel mogelijk weer op te pakken. Maria is hierbij de schakel tussen de zieke leerling en de school.

Samen met de intern begeleider/ zorgcoördinator maakt Maria een plan om de leerling bij school te blijven betrekken, lesinhoudelijk en sociaal. Hierbij wordt, indien nodig, de expertise van behandelaars geraadpleegd. Maria heeft oog voor de beperkingen van de ziekte en zoekt naar oplossingen, zoals het inzetten van KlasseContact (mits de leerling daarvoor in aanmerking komt).

Soms komt Maria bij de leerling thuis om bijvoorbeeld met de leerstof aan de slag te gaan. Zo ziet Maria wat een leerling aankan en wat hij nodig heeft. Daarbij toont ze veel interesse en vindt ze ook humor erg belangrijk. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer.