Home » Medewerkers » Marlie Vromen

Marlie Vromen

Senior adviseur m.vromen@marant.nl 06 526 701 33

Marlie Vromen werkt vanuit de flexibele schil voor Marant Interstudie. Ze helpt onderwijsprofessionals bij het thema actief leren. Laat haar een les of een lesopzet zien, en ze ziet direct welk onderdeel actiever en motiverender kan (en hóé je dat kunt doen). Haar motto is simpel: ‘Meer leerkracht door vuurkracht’.

Bij het actiever maken van het onderwijs kan het gaan om de invulling van de lessen (coöperatief leren), maar evengoed om bijeenkomsten van docenten of andere professionals (coöperatief vergaderen).

Marlie baseert zich op de principes van coöperatief leren en breinleren. Haar trainingen zitten vol interactie, afwisseling, beweging en plezier. Ze wil graag inspireren tijdens een workshop of studiedag, maar werkt ook graag gedurende langere tijd samen met een team aan duurzame verbetering. Het samen ontwikkelen van een schooleigen kwaliteitskaart hoort daar ook bij.

Als het om coöperatief leren gaat weten klanten Marlie goed te vinden. Zij vinden de verbinding van de theorie met de praktijk heel fijn: de stof kan de dag erna al worden toegepast in de eigen lessen of bijeenkomsten. Klanten die kiezen voor een duurzaam implementatietraject waarderen de manier van meedenken en meesturen, zonder dat het roer overgenomen wordt. Marlie kan goed helpen bij het zichtbaar houden van de rode draad en het op koers houden van een team.

Werken met passie en gedrevenheid: Marlie doet het al gedurende bijna 40 jaar. Sinds kort is zij oma van een kleinzoon, wat weer een mooie nieuwe dimensie aan het leven geeft!