Home » Medewerkers » Marloes Muijselaar

Marloes Muijselaar

Orthopedagoog m.muijselaar@marant.nl 06 317 958 95

Marloes Muijselaar is orthopedagoog en dyslexiebehandelaar bij Marant Behandelpraktijk. Door kinderen te helpen met lezen en spellen, levert zij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

Wat Marloes nog belangrijker vindt dan het bevorderen van lezen en spellen, is het kind helpen weer zelfvertrouwen en plezier te hebben bij het lezen. Vanuit de overtuiging dat een gelukkig en zelfverzekerd kind zich beter ontwikkelt, investeert zij tijdens de behandelingen veel in de relatie met het kind en het plezier dat het kind heeft. Zij geniet ervan als kinderen het naar hun zin hebben tijdens de behandeling en als zij trots zijn op wat ze bereikt hebben.

Naast haar werkzaamheden bij Marant doet Marloes wetenschappelijk onderzoek naar begrijpend lezen en begrijpend luisteren. In 2016 is ze gepromoveerd op een onderzoek naar begrijpend lezen aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbij heeft ze veel kennis opgedaan over toetsen voor begrijpend lezen. Marloes weet waarom sommige kinderen problemen hebben met begrijpend lezen en hoe deze kinderen het beste geholpen kunnen worden. In de tijd voor haar promotietraject deed ze ervaring op in de diagnostiek en behandeling van kinderen met leer- en gedragsproblemen op verschillende scholen voor regulier en speciaal basisonderwijs.

Als orthopedagoog vindt Marloes het belangrijk om uit te gaan van de mogelijkheden van het kind. Marloes is positief en enthousiast. Ze stemt de behandelingen af op het kind en gaat zo voor optimale ontwikkeling.