Home » Medewerkers » Nico Taminiau

Nico Taminiau

Senior adviseur n.taminiau@marant.nl 06 11 629 436

Nico is senior adviseur bij Marant Interstudie. Als onderwijskundige en als docent in de bètavakken was hij werkzaam in het primaire proces van het onderwijs, binnen verschillende geledingen van bestuur en school. Hij vervulde de rollen van docent, opleider, onderwijskundig adviseur/trainer, onderzoeker en veranderkundige en weet hierdoor als geen ander welke beperkingen, behoeften en uitdagingen er leven bij onderwijsprofessionals.

Onderwijs kan en moet altijd beter. Nico houdt zich graag bezig met het bouwen aan en innoveren van onderwijs, door de effectiviteit van het onderwijs en de onderwijsprofessionals te verhogen. Hij functioneert daarbij meer als architect dan metselaar. Systeemgericht gaat hij op zoek naar belangrijke patronen, verbanden en relaties tussen de delen die een geheel vormen. Hij bijt zich graag vast in complexe onderwijsvraagstukken en durft daarbij als kritische vriend van de professional uitdagende en soms ongemakkelijke vragen te stellen, niet zozeer om antwoorden te krijgen, maar vooral om met en van elkaar te leren.

Nico is een echte duizendpoot en een bèta-creatief denker. Onderzoekend en analytisch, met lef en probleemoplossend buiten de kaders denken. Als positivist ziet hij problemen als kansen en zoekt en vindt hij altijd mogelijkheden, altijd in verbinding met anderen. De kracht zit meer in het samen dan in het individu. Hij is altijd in voor een goed gesprek, waarin gezegd wordt wat er gezegd moet worden en gehoord wordt wat er gezegd is. Ook is Nico een bedreven bassist, het fundament van de band. Net als in zijn werkende leven is hij toonvast en zorgt hij samen met andere muzikanten voor een stevige basis.