Home » Medewerkers » Petra van Oorschot

Petra van Oorschot

Senior adviseur p.vanoorschot@marant.nl 06 22 93 33 18

Petra van Oorschot is senior trainer adviseur en gecertificeerd coach bij Marant Interstudie. Het Voortgezet Onderwijs is haar favoriete werkomgeving. Vanaf de functiemix traint Petra docenten om door te groeien naar lc/ld functies. Daarnaast houdt ze zich bezig met leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling op alle lagen van de schoolorganisatie: directie, OP en OOP. Als Petra met maatwerktrajecten de verbinding kan maken tussen organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en persoonlijke groei, is ze helemaal in haar element. Ze is ook opleider en coördinator van de Leergang voor Midden Management (LMM).

Petra is onderzoekend en neemt geen genoegen met voor de hand liggende verklaringen. Ze investeert in een gezamenlijke aanpak vanuit wederzijds vertrouwen.  Haar directheid in het contact maakt haar transparant en betrouwbaar als adviseur, trainer en coach. De coachvraagstukken kunnen zowel functioneel zijn als persoonlijk, individueel en op teamniveau. Petra gaat altijd op zoek naar de kern en naar de juiste balans tussen persoonlijk belang en organisatiebelang.

Hoewel Petra geïnspireerd wordt door concepten, staat de toepasbaarheid ervan in de praktijk altijd voorop. “Als het niet kan zoals het moet, doe dan wat kan”. Ze vindt het belangrijk aan te sluiten bij de fase van ontwikkeling van de organisatie of medewerker(s). De essentie is uit te dagen en te stimuleren tot groei. Dat vraagt creativiteit en flexibiliteit. Petra heeft een stevige basis aan management-  en coachopleidingen en ruime ervaring als docent en conrector in het VO. Deze deskundigheid neemt ze mee in haar rugzak.

Petra heeft een rotsvast vertrouwen in de ontwikkelkracht van mensen. Haar uitgangspunt is “Waar bewustzijn en invloed toeneemt, groeit verantwoordelijkheid”.

Bij zichzelf beginnen, maar niet bij jezelf eindigen – vrij naar Martin Buber uit De weg van de mens