Home » Medewerkers » Regina Reiniers

Regina Reiniers

Senior adviseur r.reiniers@marant.nl 06 330 578 75

Regina Reiniers is trainer en adviseur bij Marant Interstudie. Door haar zeer ruime ervaring als docent heeft ze oog en vooral hart voor datgene waar onderwijs echt over gaat: de interactie tussen de leraar en de leerling. Regina weet als geen ander welke tools en didactische benaderingen geschikt zijn om het beste in de leerling naar boven te halen. Het is haar persoonlijke missie om mensen een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling, zowel binnen als buiten de deuren van het klaslokaal.

Regina richt zich met name op de professionele ontwikkeling van docenten. Ze herkent de vraagstukken en uitdagingen die bij het vak horen. Regina werkt altijd ontwikkelingsgericht vanuit een Growth Mindset: ‘Ik kan het nóg niet, maar we gaan samen aan de slag om het onder de knie te krijgen’.

De focus in Regina’s werk ligt op het bewerkstellingen van veranderingen en nieuw gedrag in de eigen praktijk. Hoe kun je formatief evalueren toepassen in een school? Hoe leid je succesvol een project binnen een onderwijssetting? Hoe breng je een team samen? Hoe ga je om met onderpresterende of hoogbegaafde leerlingen? Veel scholen en docenten willen graag een verandering doorvoeren, maar weten niet precies hoe. Regina reikt onderwijsprofessionals de juiste instrumenten aan om die verandering aan te gaan. Het systeem van de school wordt bijna altijd weerspiegeld in het systeem van de klas, vandaar dat Regina in haar werk altijd de verbinding tussen het micro- en macroproces opzoekt.

Regina’s aanpak is zeer gestructureerd en doelgericht maar nooit saai. Ze zorgt altijd voor veel interactie en de nodige humor. Regina is rechtdoorzee en direct, maar ook toegankelijk. Haar dag is geslaagd als er veel is geleerd, maar ook veel is gelachen.

Artikelen van Regina Reiniers