Home » Medewerkers » Sylvia Lukassen

Sylvia Lukassen

Senior adviseur s.lukassen@marant.nl 06 203 934 99

Sylvia Lukassen begeleidt professionals uit het voortgezet en beroepsonderwijs bij het versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. Ze focust zich op Loopbaan en Leiderschap, Coaching en Communicatie. Ze wordt vaak getypeerd als een verbinder en een authentiek en vertrouwensvol professional.

In de trainingen en leiderschapstrajecten die Sylvia verzorgt komt haar eigen werkervaring samen. Ze stond tien jaar voor de klas, gaf jaren leiding aan verschillende teams, heeft als onderwijskundige afdelingen en opleidingen opgezet en medewerkers in beweging gebracht. Deze ervaring neemt zij mee in het opleiden van middenmanagers, schoolcoaches, docenten en trainers. Hierbij ontwikkelen de deelnemers zich zowel persoonlijk als professioneel. Sylvia’s drive om bij te dragen aan versterking van leiderschap, teamkracht en welzijn binnen organisaties vertaalt zich ook naar training en advies rondom vitaliteit, stresspreventie en –interventie.

In de coachtrajecten werkt Sylvia met plezier met mensen die ‘stil staan om in beweging te komen’. Naast haar eigen levenservaring put ze uit diverse coachopleidingen, waaronder Facilitator Voice Dialogue en Creatief Loopbaancounselor. Ze laat zich inspireren door leiderschap dat verbonden is met jezelf en dienend is aan de school en de studenten.

Een standaardaanpak heeft Sylvia niet; ze focust op de vraag en op de persoon of de doelgroep. Hierbij maakt ze op bevlogen wijze gebruik van haar veelzijdigheid. Sylvia spreekt daarbij mentale, fysieke, emotionele en spirituele hulpbronnen aan. Ze kenmerkt zich door een open, creatieve en praktijkgerichte blik.

Het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen, zei de vos tegen de kleine prins – A. de Saint-Exupéry