Home » Medewerkers » Willemijn Scheeren

Willemijn Scheeren

Trainer, coach, adviseur én trainingsacteur contact@willemijnscheeren.nl

Willemijn Scheeren is trainer, coach, adviseur én trainingsacteur. Ze helpt leraren, teams en leidinggevenden bij allerlei communicatie-, organisatie- en leiderschapsvraagstukken. Willemijn maakt daarbij gebruik van veel gevarieerde werkvormen en methodieken. Onlangs heeft ze ook de opleiding Natuurcoaching afgerond. Willemijn heeft een achtergrond in het onderwijs: eerder was ze leerkracht en leidinggevende.

Willemijn is enthousiast, flexibel en ziet altijd mogelijkheden. Vanuit een oplossingsgerichte systeembenadering gaat zij op zoek naar wat wél kan, wat wél werkt. Het bieden van perspectief is een belangrijke drijfveer in haar werk. Willemijn geniet ervan als de mensen waarvoor zij werkt weer mogelijkheden zien en dat kunnen omzetten naar concrete handvatten voor de praktijk. Ook is Willemijn intuïtief en sensitief. Ze kan goed luisteren, ook naar de ‘onderstroom’.  Ze voelt anderen goed aan en maakt gemakkelijk contact.

Specialismen

Lego®Serious Play®

Willemijn is gecertificeerd facilitator van de methode Lego®Serious Play®. Dit is een krachtige, leuke én effectieve methode die toepasbaar is bij allerlei individuele, maar ook team- en organisatievraagstukken. De bekende legosteentjes worden gebruikt om tot een antwoord te komen op bijvoorbeeld visie- en strategievragen. Bekijk hier een voorbeeld van deze werkwijze.

Verbindende Communicatie

Ook is Willemijn trainer op het gebied van ‘Verbindende Communicatie’ (naar Geweldloze Communicatie van M.B. Rosenberg). Dit is een manier van communiceren, waarbij dialoog en empathie, naar jezelf en de ander, sleutelwoorden zijn.

Trainingsacteur

Daarnaast werkt Willemijn ook als (co-)trainingsacteur voor communicatietrainingen. Bij deze trainingen, waar ervaringsleren centraal staat, worden situaties gesimuleerd. De werkvormen en gebruikte casussen worden afgestemd op de leervragen van de deelnemers, het thema en het doel van de training. Deze manier van werken zorgt voor nieuwe inzichten en bruikbare handvatten. Willemijn kan het trainingsacteren ook inzetten bij individuele coaching en assesments.

Werkplezier

Willemijn is mede-ontwerper van het concept Werkplezierig.nl, een andere aanpak om de werkdruk te lijf te gaan. Hierbij ligt de focus op het creëren van werkplezier in plaats van het wegnemen van werkdruk. Wanneer het werkplezier toeneemt, ontstaat er namelijk positieve energie en neemt de werkdruk vanzelf af.

Willemijn maakt onderdeel uit van de flexibele schil van Marant Interstudie.