Home » Medewerkers » William van den Dries

William van den Dries

Senior adviseur w.vandendries@marant.nl 06 201 105 48

William van den Dries is senior adviseur bij Marant Interstudie en Marant Assessment. Hij ondersteunt organisaties bij HR-vragen, organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ook ontwikkelt hij beoordelende en ontwikkelingsgerichte assessments voor leidinggevenden, leraren en ondersteunende medewerkers en voert deze uit. Uitgangspunt in zijn werk is kwaliteitsverhoging, uiteraard in samenhang met de ambities van de organisatie waarvoor hij werkt.

William is bij Marant Interstudie de specialist in het opstellen en herijken van functiebouwwerken, het ontwerpen van (generieke) functies en competentieprofielen en bij het komen tot goede beloningsverhoudingen (fuwa-gecertificeerd).

Wanneer William ergens aan de slag gaat, lukt het hem om breed draagvlak te verwerven. Hij vindt het belangrijk om sámen te ontwikkelen en luistert goed naar wat er speelt. Daarbij geniet William van complexiteit: hierin zit ook de schoonheid en kracht van eenvoud. Hij is in staat om lastige vraagstukken uiteen te rafelen en ze te vertalen naar een behapbare en transparante aanpak.

William is overtuigd van de eigen kracht en zelfredzaamheid van mensen. Hierbij zijn zelfinzicht en reflectie de basis voor groei. William doet hier vriendelijk, maar ook uitdagend een beroep op. Daarnaast is hij ook een creatieve en analytische doorzetter die humor niet schuwt. William is direct op de inhoud en zacht op de relatie. Als betrouwbare en loyale sparringpartner reageert hij snel op vragen en signaleert ‘de vraag achter de vraag’. Niets vindt hij zo vervelend als het blijven hangen aan de oppervlakte en de negeren van wat er onder de oppervlakte zit.

Artikelen van William van den Dries