Home » Medewerkers » Yentl Kiriwenno

Yentl Kiriwenno

Orthopedagoog en OZL-consulent y.kiriwenno@marant.nl 06 150 909 72

Yentl Kiriwenno is orthopedagoog bij Marant Behandelpraktijk. Zij ondersteunt kinderen en hun ouders op het gebied van dyslexie. Daarnaast is Yentl consulent OZL (Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen).

Yentl wil haar expertise inzetten om kinderen met dyslexie verder te helpen. Haar passie voor het basisonderwijs, en met name voor kinderen met speciale leerbehoeften, groeit elke dag. Yentl is een vriendelijk en geduldig persoon. Met haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en gedrevenheid wil ze kinderen uitdagen het beste uit zichzelf te halen.

Door het inzetten van humor en creativiteit probeert Yentl zoveel mogelijk aan te sluiten op de interesses en leerbehoeften, zodat kinderen hun talenten kunnen ontplooien. Om te kunnen groeien, moet er tijdens de behandeling een prettige en veilige sfeer ontstaan. In de behandelruimte moeten kinderen zichzelf kunnen zijn en fouten durven maken, zodat ze steeds een stapje verder kunnen komen. De vertrouwensband met een kind is van onschatbare waarde. Luisteren naar wat er wel én niet gezegd wordt, vormt de basis van de behandeling.

Yentl wil niet alleen het beste uit kinderen halen op het gebied van lezen en spellen, maar het geeft haar ook erg veel voldoening als kinderen een mooie persoonlijke groei doormaken tijdens de behandeling. Haar doorzettingsvermogen speelt hierbij een belangrijke rol. Ze gaat net zo lang door tot ze een manier heeft gevonden om de behandeling zo goed mogelijk af te stemmen op een kind. Als kinderen meer plezier en zelfvertrouwen krijgen in het lezen en/of spellen en daarnaast vaardigheden ontwikkelen waarmee zij ook op persoonlijk gebied uit de voeten kunnen, tovert dat een grote glimlach op haar gezicht.