Home » Nieuw: Dizzy in Letterlicht

Nieuw: Dizzy in Letterlicht

Datum: 7 december 2020

Goed nieuws voor alle kinderen die met het behandelprogramma Letterlicht werken! Op maandag 7 december is het spel Dizzy in Letterlicht gelanceerd. Dizzy is een geheugenspel waar kinderen (alleen of met iemand anders) kunnen oefenen met klanken en woorden. Vinden ze de juiste combinatie van woorden? Dan stromen de punten binnen!

Over Dizzy

Dizzy bestond al langer, maar dan als ‘echt’, offline spel. Met Dizzy oefenen de spelers met klanken, woorden en symbolen. Het gebruik van symbolen behoort niet standaard tot het lees- en spellingonderwijs. Het is een werkwijze die vaak ingezet wordt tijdens een dyslexiebehandeling. Het doel van het gebruik van symbolen is om de complexiteit van taal te vereenvoudigen, door de structuur van woorden inzichtelijk(er) te maken.

Over Letterlicht

Letterlicht is het unieke online behandelprogramma van Marant Behandelpraktijk, bedoeld voor kinderen met ernstige, enkelvoudige dyslexie (EED). Met dit programma, dat tijdens dyslexiebehandelingen en thuis wordt gebruikt, kunnen we kinderen nog meer op maat helpen. Omdat kinderen zo met meer plezier aan de slag gaan met lezen en spellen, werken we samen aan een nog duurzamer resultaat.

Hoe speel je Dizzy in Letterlicht?

Ben je nieuwsgierig geworden? In onderstaand filmpje spelen orthopedagoog en behandelaar Liesan en Feline samen een potje Dizzy. Liesan legt ondertussen uit hoe het werkt en welke opties er allemaal zijn.

Dizzy in Letterlicht

 

 

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.