Home » Nieuwe editie COM21. – Kunst en techniek

Nieuwe editie COM21. – Kunst en techniek

Datum: 27 maart 2017

COM21. is in beweging. Het netwerk groeit en de volgende meeting staat voor de deur. We verwachten op maandag 3 april weer een grote groep professionals, die hun passie voor cultuureducatie en onderwijsvernieuwing delen en elkaar verrijken met nieuwe inzichten en praktijken.

Praktische informatie

Datum: maandag 3 april 2017 van 16.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: OBC Elst

Thema: Kunst en techniek

In kunst en techniek ligt niets vast. Beiden zijn continu in ontwikkeling en beiden kennen creativiteit als bron van die ontwikkeling. Vandaar de belangrijke bijdrage die ze, in het onderwijs en daarbuiten, kunnen leveren in de ontwikkeling van jonge mensen in een wereld die sneller dan ooit verandert.

Creativiteit en technologie staan vooraan waar het gaat over onderwijsvernieuwing (o.a. 21ste-eeuwse vaardigheden, onderwijs 2032, STEAM, Technasia O&O, etc.).

Natuurlijk kennen zowel de kunsten als de technologie eigen waarden. Maar vooral daar waar ze samenwerken ontstaat de synergie in creativiteit. Aan die samenwerking wordt in alle lagen van het onderwijs en daarbuiten hard en met veel plezier gewerkt.

10 keer kunst en techniek

In deze COM21. pitchen tien mensen/organisaties over kunst en technologie/techniek in relatie tot onderwijsvernieuwing. Mensen/organisaties die vooroplopen, baanbrekend werk doen in/voor Gelderland of belangrijke stappen zetten op weg naar een nieuwe toekomst. Korte kernachtige presentaties uit het primair en voortgezet onderwijs, vanuit de HAN (CMD) en ArtEZ (DBKV) de kunsten, naschoolse educatie en het bedrijfsleven.

Tipje van de sluier

STEAM OBC Elst

‘Voor een innovatieve toekomst’: Vanaf schooljaar 2017-2018 volgen alle leerlingen het innovatieve programma STEAM. Wat kunnen we hiervan verwachten? Hoe bereidt deze VO-school zich hierop voor? http://www.obc-elst.nl/onderwijs/steam

Studio Roos Meerman

Roos Meerman is ontwerper en heeft een eigen lab in Arnhem. Daar experimenteert ze met vormen, materialen en nieuwe technologie. Met eigengemaakte machines en procedés onderzoekt ze de interactie van digital hightech en de invloed van het analoge toeval. Naast haar werk als kunstenaar, onderzoeker en ontwerper werkt Roos Meerman ook als docent in DIGILAB ROZET en verschillende CKV-trajecten.

En natuurlijk nog meer. Als dat niet inspirerend is!

Tussendoor is ruimte voor dialoog en verdieping, netwerken, een hapje en een drankje.

Wat is COM21.?

COM21. is een inspiratienetwerk voor de volle breedte van onderwijs, kunst en cultuur. Een gezamenlijk initiatief van CultuurmijOost en Marant, gericht op het inzetten van kunst- cultuureducatie als katalysator voor onderwijsvernieuwing. Onderwijs dat inspeelt op een snel veranderende wereld met de 21ste-eeuwse vaardigheden als basis. We richten ons op professionals die werkzaam zijn in/voor het PO en VO in de regio Gelderland. De inspiratie halen we overal vandaan, binnen en buiten het onderwijs. We ontmoeten elkaar twee keer per jaar voor inspiratie en dialoog. Vorige bijeenkomsten hadden als thema: creativiteit en Design Thinking. Daarnaast ontmoeten we elkaar online in de MeetUp.

com21

Meer weten?

Wil je bij dit netwerk betrokken zijn, en/of deelnemen aan de aankomende meeting? Geef je op via de MeetUp. Dan komen we elkaar vanzelf tegen!

Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Saskia van Dongen ( e-mail of 06-33037082).

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *