Home » Werken bij onze fusieorganisatie » Vacature: Onderwijsadviseur Werving & selectie / HR / Assessment

Vacature: Onderwijsadviseur Werving & selectie / HR / Assessment

Over OnderwijsAdvies en Marant

Bij adviesorganisaties OnderwijsAdvies en Marant kunnen kinderen, ouders, leraren, ib’ers, teamleiders, schoolleiders en bestuurders terecht met alle vragen die met onderwijs en jeugdhulp te maken hebben. Wij zetten alles op alles om alle kinderen en jongeren optimaal te laten leren en ontwikkelen. Dat betekent dat we kinderen en jongeren ondersteunen met leer- en gedragsproblemen, maar ook onderwijsprofessionals die iedere dag het leren en ontwikkelen van leerlingen mogelijk maken adviseren. We zijn altijd op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in onderwijsland en delen deze kennis graag. Voor welke uitdagingen de leraar, teamleider, schoolleider of bestuurder ook staat: we maken ingewikkelde problemen inzichtelijk en komen met passende oplossingen.

OnderwijsAdvies en Marant zijn onlangs bestuurlijk gefuseerd en gaan per 18 januari 2022 verder als één organisatie. Daardoor zijn we in staat om een breed pakket aan ondersteuning te leveren voor het onderwijs: van jeugdzorg tot adviestrajecten, van voorschoolse educatie tot en met het mbo. Bij de fusieorganisatie werken 300 professionals, verdeeld over de hoofdvestigingen in Zoetermeer, Elst, Hoofddorp en diverse flexlocaties in de Randstad en Oost-Nederland. De collega’s werken in een open sfeer aan doorlopende ontwikkeling bij de klant en bij zichzelf. Want leren doe je je leven lang!

Kom jij bij ons werken als onderwijsadviseur Werving & Selectie / HR / Assessment?

Onze nieuwe collega

‪Assessment en HR is een kleine en groeiende afdeling met een enthousiast, betrokken en mensgericht team. Deze ondersteunt organisaties bij het vinden van de juiste medewerkers en bij vragen op het gebied van selectie, beoordeling en ontwikkeling. Het team ondersteunt onderwijsinstellingen bij het realiseren van hun doelen door het inzetten van assessment- en developmentcenters, coaching en ondersteuning bij leer- en ontwikkeltrajecten. Dat doen we via assessments en via coaching en begeleiding. We bieden ook brede HR-ondersteuning, onder andere op het gebied van personeelsontwikkeling, organisatie-inrichtingsvragen (bestuur en management) en het begeleiden van functiewaarderingstrajecten.

Als adviseur binnen het team ben je sparringpartner voor klanten op het gebied van werving en selectie, assessments, organisatie-inrichting, functiewaardering en personeelsontwikkeling. Je benadert bestaande en nieuwe klanten en onderzoekt de klantvraag. Je voert hierbij de intake uit, adviseert de klant over assessmentprogramma’s en/of aanpak bij HR-vragen, stelt offertes/plannen van aanpak op en schakelt eventueel de juiste collega’s in.

Je verwerft nieuwe opdrachten en relaties, onderhoudt contacten met relaties en werkt in teamverband mee aan het verder uitbouwen van ons klantportfolio. Je voert zelfstandig opdrachten uit, begeleidt deelnemers, observeert simulaties, neemt interviews af, schrijft rapporten en koppelt resultaten terug aan deelnemer en opdrachtgever. Tot slot draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de afdeling, o.a. door innovatie van diensten, uitbreiden van het productgamma, signaleren van marktkansen en professionalisering.

Wat vragen wij van jou?

 • Expertise in minimaal één van de kerngebieden assessment, arbeid en organisatie of werving selectie/HR en het lef om te reageren;
 • Een WO-werk- en denkniveau en afgeronde studie arbeids- en organisatiepsychologie;
 • Analytisch denkvermogen, creativiteit en flexibiliteit, snel kunnen schakelen;
 • Communicatief sterk; mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Goede adviesvaardigheden en een commerciële instelling;
 • Zelfstandige en verantwoordelijke werkhouding, zorgvuldig, accuraat en systematisch werken;
 • Ambitieus, resultaatgericht, samenwerkingsgericht, relativeringsvermogen en humor;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als assessmentadviseur in een commerciële setting;
 • Ervaring met de sectoren onderwijs en/of opvang zijn een pré.

Locatie

We zoeken collega’s in heel Nederland. Het is fijn als je in bezit bent van rijbewijs B en een eigen auto hebt.

Wij bieden:

Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal € 4.849,- bruto per maand (schaal 11) op basis van de CAO OAB.

Wij bieden je een baan voor 32 tot 36 uur en gaan met jou in overleg wat het beste past.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie Adviseur Werving & Selectie kun je contact opnemen met Frans Kwakernaat, manager Interim & Selectie, via 06-330 370 69 of f.kwakernaat@marant.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de functie Adviseur HR / Assessment kun je contact opnemen met William van den Dries, senior adviseur Assessment, via 06-201 105 48 of w.vandendries@marant.nl.

Je kunt reageren tot en met 18 januari 2022.

Interesse? Solliciteer dan direct via onderstaand formulier!

 • Upload hier jouw sollicitatiebrief.
 • Upload hier jouw CV.

Deel deze pagina