Home » Werken bij onze fusieorganisatie » Vacature: Onderwijsadviseur

Vacature: Onderwijsadviseur

Over OnderwijsAdvies en Marant

Bij adviesorganisaties OnderwijsAdvies en Marant kunnen kinderen, ouders, leraren, ib’ers, teamleiders, schoolleiders en bestuurders terecht met alle vragen die met onderwijs en jeugdhulp te maken hebben. Wij zetten alles op alles om alle kinderen en jongeren optimaal te laten leren en ontwikkelen. Dat betekent dat we kinderen en jongeren ondersteunen met leer- en gedragsproblemen, maar ook onderwijsprofessionals die iedere dag het leren en ontwikkelen van leerlingen mogelijk maken adviseren. We zijn altijd op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in onderwijsland en delen deze kennis graag. Voor welke uitdagingen de leraar, teamleider, schoolleider of bestuurder ook staat: we maken ingewikkelde problemen inzichtelijk en komen met passende oplossingen.

OnderwijsAdvies en Marant zijn onlangs bestuurlijk gefuseerd en gaan per 18 januari 2022 verder als één organisatie. Daardoor zijn we in staat om een breed pakket aan ondersteuning te leveren voor het onderwijs: van jeugdzorg tot adviestrajecten, van voorschoolse educatie tot en met het mbo. Bij de fusieorganisatie werken 300 professionals, verdeeld over de hoofdvestigingen in Zoetermeer, Elst, Hoofddorp en diverse flexlocaties in de Randstad en Oost-Nederland. De collega’s werken in een open sfeer aan doorlopende ontwikkeling bij de klant en bij zichzelf. Want leren doe je je leven lang!

Kom jij bij ons werken als onderwijsadviseur?

1. Adviseur Leren en ontwikkelen

Als adviseur Leren en ontwikkelen ben je verantwoordelijk voor een adequate klantbediening binnen het voorschools, primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Je stelt daarvoor een eigen rendabel klantportfolio samen, ontwerpt maatwerkoplossingen die voorzien in de klantbehoefte op het gebied van leren en ontwikkeling en begeleidt en ondersteunt leerprocessen. Je levert een belangrijke bijdrage aan de innovatie van de dienstverlening van Marant en OnderwijsAdvies. Uitvoering van projecten en programma’s vindt gestructureerd plaats.

2. Adviseur mbo

Met een rijke ervaring aan advisering, training en opleiding hebben we als team en organisatie een gevestigde naam in de mbo-markt. Onze kennis en expertise in deze specifieke doelgroep reikt van de beginnende docent tot onderwijsmanagers en directie. Binnen al die lagen van de mbo-organisatie bieden we ondersteuning, waarbij het leren van de student én de docent steeds centraal staat.

Je verzorgt teamscholingen o.a. op het gebied van pedagogische en didactische vaardigheden, communicatie, online lesgeven, blended ontwerpen en begeleidt opleidingsteams bij thema’s als visieontwikkeling, onderwijsherziening, curriculumontwerp, professionele leercultuur en –structuur, formatief handelen, eigenaarschap van studenten en kwaliteitsborging. Verder begeleid je docenten en ondersteun je de teamleiding bij veranderprocessen. Daarnaast verzorg je de post-hbo leergang onderwijskundig leiderschap (doorstroom LB-LC) en ontwikkel je verschillende modules en leergangen.

Niveaus adviseurs

De adviseur kan worden gekwalificeerd als Medior, Senior of Executive, waarbij op Executive-niveau een duidelijk onderscheid is te maken in ofwel een expertrol ofwel een leiderschapsadviseursrol op het allerhoogste niveau in de markt. Op Medior en Senior-niveau is deze scheiding minder zichtbaar. Medior en Senior Adviseurs kunnen worden ingezet op alle mogelijke vraagstukken, afhankelijk van hun ervaring, expertise en ontwikkelingsbehoefte. Waar de Junior en Medior nog een single-expert kan zijn of groeiend in een aanvullend vakgebied, is de Senior multi-inzetbaar op zowel vakmanschaps- als leiderschapsvraagstukken. Met name de prestaties op de resultaatgebieden én de zichtbaarheid van de benodigde competenties bepalen het niveau en de inschaling. Indicatie van de schaalniveaus: 11 – 12 – 13.

Als startfunctie voor nieuwe medewerkers met maximaal 2 jaar relevante werkervaring wordt ook een Junior-functie gehanteerd (indicatie schaal niveau 10). Uitgangspunt is dat een Junior binnen 2 jaar volledig voldoet aan de functievereisten van een Medior en als zodanig ook kan doorgroeien.

Wat vragen wij van jou?

  • Lef, enthousiast, creatief, flexibel en ondernemend;
  • Een growth mindset; je leert graag met en van collega’s;
  • Je beschikt over een WO-werk- en denkniveau en hebt kennis van onderwijs, leiderschap en complexe veranderprocessen;
  • Ervaring op het gebied van advisering, coaching, training en procesbegeleiding;
  • Je voert het strategische gesprek met directie en management en bent nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
  • Je analyseert problemen en denkt mee over oplossingen op maat;
  • Je bent in staat om de laatste wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de praktijk;

Locatie

We zoeken met name medior- en senior-collega’s in heel Nederland. Het is fijn als je in bezit bent van rijbewijs B en een eigen auto hebt.

Wij bieden:

Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal € 4.849,- bruto per maand (schaal 11) op basis van de CAO OAB.

Wij bieden je een baan voor 24 tot 36 uur en gaan met jou in overleg wat het beste past.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie(s) kun je contact opnemen met Wilfred Kiekebelt, teamleider, via 06-466 486 56 of w.kiekebelt@marant.nl.

Interesse? Solliciteer dan direct via onderstaand formulier!

Op deze vacature kun je helaas niet meer solliciteren.

Deel deze pagina