Home » Werken bij onze fusieorganisatie » Vacature: Orthopedagoog/leerlingonderzoeker

Vacature: Orthopedagoog/leerlingonderzoeker

Hi orthopedagoog of psycholoog!

Kom jij ons team versterken als orthopedagoog of leerlingonderzoeker?

Wat ga je doen als orthopedagoog of leerlingonderzoeker?

 • Als orthopedagoog/leerlingonderzoeker begeleid en behandel je volledig zelfstandig (individuele) kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie op scholen of op één van onze locaties.
 • Je stelt zelf behandelplannen en tussentijdse evaluaties op en onderhoudt goede contacten met ouders en scholen.
 • Je onderhoudt contacten met (nieuwe) scholen en verwijzers om een samenwerking met OnderwijsAdvies en Marant te laten ontstaan.
 • Samen met het professionele en zelfsturende team zorg je dat de gestelde doelen worden behaald.
 • Je kunt ook werkzaam zijn op het gebied ‘gedrag’. Op basis van observaties voer je dan gedragsbehandelingen uit en beoordeel je de behandelplannen en handelingsplannen.

 

Hoe ziet een dag van een orthopedagoog eruit?

Dat kun je lezen in deze blog van orthopedagoog Loes.

Wat vragen wij van jou?

 • Als orthopedagoog heb je enige kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dyslexie, dyslexiebehandeling en gedragsbehandeling;
 • Om tijdig behandelplannen en tussentijdse evaluaties te plannen beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt ervaring in gespreksvoering met kinderen en ouders, mondeling en schriftelijk;
 • Onze ideale collega is daarnaast proactief, klantgericht, sociaal vaardig, tactvol en stressbestendig en beschikt over een universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie met een specialisatie in leer- en ontwikkelingsproblemen;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een auto;
 • Je bent z.s.m. beschikbaar.

Orthopedagoog Yentl over haar werk als orthopedagoog

“Ik liep stage bij een orthopedagoog op een basisschool en zag daar een behandelaar van Marant aan het werk. Ik werd meteen gegrepen door de een-op-een-aandacht die zij het kind kon geven en door de inspirerende behandelsoftware Letterlicht. Dat wilde ik ook: heel gericht samen met een kind aan zijn lees- en spellingontwikkeling werken.

Naast het geven van dyslexiebehandelingen doe ik ook screening en diagnostiek. Het is mooi dat je op die manier het hele proces ziet; je krijgt dan nog meer inzicht in het leren en ontwikkelen van een kind. Ik vind het fijn om samen met het kind, ouders en school te kijken op welke manier we zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de ondersteuningsbehoeften van de leerling. Deze samenwerking is essentieel. Daarnaast ben ik ook consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) en hou ik me bezig met het onderwijsproces van langdurig en chronisch zieke leerlingen. Ook verschijn ik soms op het YouTube-kanaal van Marant. Een veelzijdige baan dus, waar veel ruimte is voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden.”

Yentl Kiriwenno
Yentl Kiriwenno

Locatie

We zoeken collega’s in Zuid-Holland (omgeving Zoetermeer), Noord-Holland (omgeving Hoofddorp), Gelderland (regio Arnhem-Nijmegen) en Noordoost-Brabant.

We bieden:

Wij bieden je een baan voor 20 tot 36 uur en gaan met jou in overleg wat het beste past. De functie is ingedeeld in salarisgroep 9 (€2567 – €3851) van de CAO Onderwijsadviesbureaus.

Even kort over ons

Bij adviesorganisaties OnderwijsAdvies en Marant kunnen kinderen, ouders, leraren, ib’ers, teamleiders, schoolleiders en bestuurders terecht met alle vragen die met onderwijs en jeugdhulp te maken hebben. Wij zijn onlangs bestuurlijk gefuseerd en gaan per 18 januari 2022 verder als één organisatie. Daardoor zijn we in staat om een breed pakket aan ondersteuning te leveren voor het onderwijs: van jeugdzorg tot adviestrajecten, van voorschoolse educatie tot en met het mbo. Bij de fusieorganisatie werken 300 professionals, verdeeld over de hoofdvestigingen in Zoetermeer, Elst, Hoofddorp en diverse flexlocaties in de Randstad en Oost-Nederland. De collega’s werken in een open sfeer aan doorlopende ontwikkeling bij de klant en bij zichzelf. Want leren doe je je leven lang!

 

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Dorothé Kappenburg, manager Kind en Jeugd, via 071 516 47 15 / 06 8149 0359 of d.kappenburg@onderwijsadvies.nl.

Je kunt reageren tot en met 18 januari 2022.

Interesse? Solliciteer dan direct via onderstaand formulier!

 • Upload hier jouw sollicitatiebrief.
 • Upload hier jouw CV.

Deel deze pagina