Om op school efficiënt en zelfstandig te kunnen functioneren moet een leerling zijn gedrag kunnen sturen. Hij moet bijvoorbeeld zijn impuls beheersen om zomaar door de klas te roepen, onthouden …
De Amersfoortse Docenten Academie is een samenwerkingsverband tussen CVO Baarn/Soest, De Meerwaarde in Barneveld, De Baander, het Meridiaan College en Guido in Amersfoort en het Marnix College in Ede. De Academie nodigt docenten van deze scholen uit om deel te nemen aan het Professionaliseringstraject voor de LC/LD docent en voor hen die deze functie ambiëren. Via verplichte en facultatieve onderdelen van dit traject werk je aan excellentie. Informeel leidinggeven is onlosmakelijk verbonden met de rol van de LC/LD docent en is een overkoepelend thema van dit traject.
Wil jij breder kijken vanuit jouw rol als docent naar het perspectief van de school? Wil je jouw docentvaardigheden perfectioneren of vernieuwen? Ziet jouw leidinggevende groeimogelijkheden bij jou waarmee je ook jouw collega’s en het team kunt inspireren? Wil jij een voortrekkersrol vervullen binnen jouw team en de school? Dan is dit professionaliseringstraject iets voor jou.
Intake met opleider en leidinggevende waarin jouw persoonlijk ontwikkeladvies en persoonlijke competenties duidelijk worden.
Jouw leernetwerk vormt het hart van jouw ADA-traject. Hierin kom je gedurende de hele periode met een vaste, kleine en op elkaar betrokken groep collega’s bijeen. Daarnaast doorlopen alle deelnemers een eigen route van verplichte en facultatieve modules, die verdiept en afgerond worden in de leernetwerken.
Na afronding van jouw traject vormt het ontwikkeldocument, een document wat met je meegroeit gevuld met ervaringen en reflecties, de basis van het eindgesprek met opleider en leidinggevende.
Bij succesvolle afronding van jouw traject krijg je het LC/LD-certificaat.
Het traject bestaat uit:
Kijk voor een toelichting op deze onderdelen in de brochure.
De gemiddelde studielast per module is 25 uur, dat staat gelijk aan 1 studiepunt (ECT). Voor de verplichte onderdelen zijn 5 ECTS te behalen en 1 ECT per facultatief onderdeel.
Een module bestaat uit 4 dagdelen contacttijd; een hele dag gevolgd door 2 losse dagdelen. Trainingen bestaan uit 2 hele dagen. Aantal deelnemers per module is 10 tot 15, voor de training geldt een maximum van 12 deelnemers.
Dit professionaliseringstraject is opgenomen in Registerleraar.
Vanaf dan heb je tot januari 2020 om jouw traject te doorlopen. Je bepaalt zelf de volgorde en de planning van jouw modules. De inschrijving verloop via het bestuur van jouw school. Na de inschrijving krijg je een verzoek per mail voor aanvullende informatie en keuzemodules.
Voor meer inhoudelijke informatie neem je contact op met de afdeling P&O van jouw schoolbestuur.
Voor deze inhoudelijke informatie kun je ook contact opnemen met projectleider Anne Jan van den Dool.
Voor praktische informatie kun je contact opnemen met ons Projectbureau via interstudie@marant.nl of 0481 43 93 76.