Home » Opleidingen » Opleiding Specialist dyslexie, lezen en spellen

Opleiding Specialist dyslexie, lezen en spellen

  • Type Opleiding
  • Duur 5 bijeenkomsten
  • Prijs €1.550
  • Start Nog niet bekend
  • Studiebelasting 184 uur
Direct aanmelden
4.7/5
Gem. uit 63 ervaringen

Leren lezen en spellen behoort tot de kernactiviteiten van kinderen in het basisonderwijs. Versterken van de resultaten bij deze vakken, maar ook het tijdig herkennen van ernstige problemen hierbij of zelfs het vermoeden van dyslexie, vraagt om specialistische kennis in elke basisschool. Met de Opleiding tot specialist lezen en spellen, inclusief dyslexie, haal je deze kennis in huis.

Resultaat

Je hebt meer kennis van en inzicht in de succesfactoren bij leren lezen en spellen en risico’s die bepaalde leerlingen hierbij kunnen lopen. Daarnaast ken je de behoeften van kinderen met lees- en spellingproblemen en dyslexie. Ook vergroot je jouw vaardigheden in het signaleren, diagnosticeren en begeleiden van deze kinderen en het ondersteunen van jouw collega’s daarbij.

Na de opleiding kun je binnen de school collega’s ondersteunen bij lees-, spelling- en dyslexievraagstukken. Je analyseert de toets- en observatiegegevens van kinderen en geeft op basis daarvan effectieve handelingsadviezen. Je let daarbij zowel op kindkenmerken als op leraargedrag en andere omgevingsfactoren (handelingsgericht).

Doelgroep

Leraren (met een specifieke taak op het gebied van lezen en spellen), remedial teachers en intern begeleiders in het basisonderwijs.

Programma en data

Het programma is als volgt:

  • sessie 1: Theorie lezen, spellen en dyslexie en signalering
  • sessie 2: Leesaanpak en preventie, effectieve manieren van begeleiding
  • sessie 3: Spelling en signalering, effectieve manieren van begeleiding
  • sessie 4: Compenserende (ICT)middelen en beleid
  • sessie 5: Diagnostische gespreksvoering en beleid

Zodra de data bekend zijn, vind je ze hier.

Praktisch

Aantal bijeenkomsten: 5

Tijd: Begintijd is steeds 14.30 en eindtijd 18.30 uur.

Locatie: Online of hybride (op locatie in Elst)

Studiebelasting: 184 studiebelastingsuren

Contacttijd: 24 uur. Eigen studietijd is 160 uur (literatuur, praktijkopdrachten).

Na elke bijeenkomst dienen de deelnemers opdrachten uit te voeren, die tussen docent en deelnemer gedeeld worden binnen een elektronische leeromgeving (ELO).

Groepsomvang: minimaal 10, maximaal 24 personen

Kosten: € 1.550 per persoon. Deze prijs is inclusief lesmaterialen.

Certificaat

Deelnemers aan tenminste 80% van de bijeenkomsten die hun praktijkopdrachten naar behoren hebben uitgevoerd, ontvangen na afloop het Certificaat Specialist Lezen en Spellen, incl. Dyslexie.

In company

Het is ook mogelijk om deze opleiding met het team te volgen, passend bij het lees- en spellingaanbod op de eigen school. Dit noemen we in company. Het aanbod is dan schoolspecifiek.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact opnemen met Marco Zwartkruis via 06-31 37 19 17 of m.zwartkruis@marant.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor deze opleiding kan hier.

Deel deze opleiding