Home » Opleidingen » Opleiding tot Schoolleider 3.0 van buiten het onderwijs

Opleiding tot Schoolleider 3.0 van buiten het onderwijs

  • Kosten €12.500,-
  • Type Opleiding
  • Duur 1 tot 2 jaar
Direct aanmelden
4.4/5
Gem. uit 89 ervaringen

Inhoud

Je bent een ervaren leidinggevende en je merkt dat je huidige werk je steeds minder voldoening geeft. Het liefst wil je meer maatschappelijke relevantie in je werk. Je wil bijdragen aan de ontwikkeling van de jongste generatie Nederlanders. Uiteindelijk wil je dat je werkzame leven betekenisvoller is. Dan is een baan in het onderwijs een logische overweging.

Omdat het onderwijs gebaat is bij een ander perspectief

Onderwijs is van de onderwijzers en docenten. Dat is het in ieder geval lange tijd geweest. Dat leidt tot goede dingen. Kijk maar naar het Nederlands onderwijs op dit moment.

En toch zijn wij er van overtuigd dat het beter kan. De vragen die op het onderwijs afkomen worden steeds complexer. De overheid wordt kritischer. De maatschappij wordt veeleisender. En de onrust in nabijgelegen dienstengebieden, zoals Jeugdzorg, neemt toe. Ervaren leidinggevenden van buiten het onderwijs kunnen het onderwijs verrijken. Breder kijken en denken. Andere ervaringen inbrengen. Daar wordt het onderwijs beter van.

Daarom Schoolleider 3.0

Een Schoolleider 3.0 is geen doorsnee directeur. Het is een authentieke schoolleider die zichzelf kent en laat kennen. Het is een schoolleider met een herkenbare geloofwaardige identiteit.

Op basis van onze visie en ervaring hebben wij een opleiding ontwikkeld om schoolleider 3.0 te worden.

Informatie bijeenkomst

Drie keer per jaar organiseren wij een informatiebijeenkomst op onze vestiging aan de Loolaan 37 in Apeldoorn. Deze informatiebijeenkomst heeft de vorm van een open lesuur. Tijdens dit lesuur maak je kennis met de opleiding en een aantal studenten.

Wil je weten wanneer de eerstvolgende bijeenkomst plaats vindt, klik dan hier

Resultaat en diploma

Resultaat

Met de opleiding schoolleider 3.0 word je een geloofwaardige kandidaat voor het onderwijs in de functie van schoolleider. Je verwerft alle bekwaamheden om daarin als schoolleider 3.0 te functioneren.

Diploma

Als je de opleiding succesvol doorloopt, ontvang je een diploma dat erkend is door het Schoolleidersregister.

Schoolleidersregister PO

Kosten

De kosten van het gehele traject, inclusief opleiding, begeleiding bij de toetreding tot de arbeidsmarkt én coaching tijdens het eerste jaar in de functie van schoolleider, bedragen € 12.500,-. Deze kosten zijn, als je de opleiding zelf betaalt, aftrekbaar van de belasting. Op de website van de belastingdienst vind je daarover meer informatie.

De kosten zijn inclusief verblijfkosten tijdens de tweedaagse en praktische voorzieningen als lunch tijdens de lesdagen. Daarnaast betaal je eenmalig €125,- inschrijfkosten en dien je een beperkt aantal boeken aan te schaffen.

Voor werkgevers en werknemers

Vanaf 1 juli 2015 zijn er nieuwe ontslagregels. Onderdeel van de nieuwe ontslagregels vormt het transitiebudget, dat in de plaats is gekomen van de ontslagvergoeding. Dit budget is in te zetten voor scholing, zodat het sneller mogelijk is een nieuwe baan te vinden. De omvang van dit transitiebudget bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar met een maximum van vier maandsalarissen. Zowel tijdelijke als vaste werknemers kunnen aanspraak maken op het transitiebudget.

Programma en start opleiding

Het programma van de opleiding is sterk gepersonaliseerd. Bij aanvang maak je een nulmeting ten opzichte van de beroepsstandaard. Vervolgens stel je je gewenste eindbeoordeling op. Op basis van deze twee referentiepunten stel je samen met je portfoliodocent een studieplan op. Daarbij maak je gebruik van de geboden lessen, de opdrachten, jouw leerwerkplek en je mede studenten. Op deze manier bepaal je zelf hoe lang je bezig bent met de opleiding. In de praktijk varieert de duur van de opleiding van 1 jaar tot 2 jaar.

Wanneer je de opleiding in 1 jaar wilt afronden dien je rekening te houden met een tijdsbelasting van 3 dagen in de week, waarvan minimaal 2 dagen in de week op je leerwerkplek.

Start opleiding

Je kunt bij ons starten in de maanden januari, mei en september. Voorafgaand aan de start is er een intake procedure, met daarin een assessment.

Samenwerking

Voor deze opleiding zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met MijnID.nu, zodat we onze kennis over onderwijskundig leiderschap kunnen bundelen.

MijnID

Contact en aanmelden

Heb je interesse?

Voor inhoudelijke en praktische vragen kun je contact opnemen met Anne Jan van den Dool per mail via e-mail of door te bellen met 055 579 55 12.

Aanmelden? Vul onderstaand formulier in.

Deel deze opleiding