Home » Opleidingen » Opleiding tot Schoolleider 3.0

Opleiding tot Schoolleider 3.0

  • Kosten €12.500,-
  • Type Opleiding
  • Duur 2 tot 3 jaar
Direct aanmelden Download brochure
/5
Gem. uit ervaringen

Inhoud

Je hebt de ambitie om leiding te geven aan een school. Je wilt graag invloed uitoefenen op de kwaliteit en de inrichting van het onderwijs. Je zou daar ook graag verantwoordelijkheid voor willen nemen. In dat geval is een baan als schoolleider een aantrekkelijk perspectief.

Omdat het onderwijs gebaat is bij duidelijke richting

In een tijd dat het onderwijs onder druk staat, is een vaste koers voor de school een uitkomst. Een heldere en inspirerende richting, gecombineerd met ruimte en een appèl op vakmanschap. Volgens Paul Verhaeghe (Identiteit) zijn dat de drie voorwaarden om een professionele identiteit te ontwikkelen.

De schoolleider is cruciaal in het creëren van deze drie basisvoorwaarden. Een schoolleider 3.0 draagt bij aan de ontwikkeling van authentieke en zelfbewuste docenten en leerkrachten. Uiteindelijk draagt die schoolleider 3.0 bij aan de ontwikkeling van zelfbewuste en authentieke leerlingen.

Wij geloven in scholen die een positieve en actieve houding aannemen, juist in turbulente tijden.

Daarom Schoolleider 3.0

Een Schoolleider 3.0 is geen doorsnee directeur. Het is een authentieke schoolleider die zichzelf kent en laat kennen, met een herkenbare geloofwaardige identiteit. Op basis van onze visie en ervaring hebben wij een opleiding ontwikkeld om jou een schoolleider 3.0 te laten worden.

Informatiebijeenkomst

Drie keer per jaar organiseren wij een informatiebijeenkomst op onze locatie Loolaan 37 in Apeldoorn (of, als dat niet anders kan, online). Deze informatiebijeenkomst heeft de vorm van een open lesuur. Tijdens dit lesuur maak je kennis met de opleiding en een aantal studenten.

Wil je weten wanneer de eerstvolgende bijeenkomst plaats vindt, klik dan hier.

Resultaat en diploma

Resultaat

Met de opleiding Schoolleider 3.0 word je een geloofwaardige kandidaat voor de functie van schoolleider. Je verwerft de bekwaamheden om succesvol als schoolleider 3.0 te functioneren.

Diploma

Als je de opleiding succesvol doorloopt, ontvang je een diploma dat erkend is door het Schoolleidersregister.

Schoolleidersregister PO

Kosten

De kosten van het gehele traject, inclusief opleiding, begeleiding bij de toetreding tot de arbeidsmarkt én coaching tijdens het eerste jaar in de functie van schoolleider, bedragen € 12.500,-. Deze kosten zijn, als je de opleiding zelf betaalt, aftrekbaar van de belasting. Op de website van de belastingdienst vind je daarover meer informatie.

De kosten zijn inclusief verblijfkosten tijdens de tweedaagse en praktische voorzieningen als lunch tijdens de lesdagen. Daarnaast betaal je eenmalig €125,- inschrijfkosten en dien je een beperkt aantal boeken aan te schaffen.

Programma en start opleiding

Het programma van de opleiding is sterk gepersonaliseerd. Bij aanvang maak je een nulmeting ten opzichte van de beroepsstandaard. Vervolgens stel je je gewenste eindbeoordeling op. Op basis van deze twee referentiepunten stel je samen met je portfoliodocent een studieplan op. Daarbij maak je gebruik van de geboden colleges, de opdrachten, jouw leerwerkplek, de medestudenten. Op deze manier bepaal je zelf hoe lang je bezig bent met de opleiding. In de praktijk is de duur van de opleiding 2 tot 3 jaar.

Wanneer je de opleiding in 2 jaar wilt afronden dien je rekening te houden met een tijdsbelasting van minimaal 1 dag in de week.

Start

Je kunt de opleiding starten in de maanden januari, mei en september. Voorafgaand aan de start is er een intake procedure, met daarin een assessment.

Samenwerking

Voor deze opleiding zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met MijnID.nu, zodat we onze kennis over onderwijskundig leiderschap kunnen bundelen.

MijnID

Contact en aanmelden

Heb je interesse? Voor inhoudelijke en praktische vragen kun je contact opnemen met Jan Klein of Anne Jan van den Dool via e-mail of door te bellen met 055 579 55 12.

Aanmelden? Vul onderstaand formulier in.Deel deze opleiding