Home » Opleidingen » Werkplekleren met Birdy

Werkplekleren met Birdy

/5
Gem. uit ervaringen

Werkplekleren

Of je nu stagiaire, leerkracht of directeur bent, je leert elke dag op en van je werk. Hoe kun je het leren van en met elkaar versterken in jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat onderwijsprofessionals zelf de regie nemen over hun eigen leren en informeel en samen leren voortdurend worden gevoed? Hoe kun je dat doen op een eigentijdse manier, met gebruik van leertechnologie?

Marant Interstudie helpt het adaptief en lerend vermogen van organisaties te vergroten in een sterk veranderende wereld. We bieden mogelijkheden om kennisdeling tussen onderwijsprofessionals mogelijk te maken. Dat doen we op een inspirerende manier, door over de grenzen van je eigen klas/school te kijken en te werken aan vraagstukken die mensen in hun eigen praktijk bezighouden. Met de inzet van moderne leertechnologie, wordt dit extra aantrekkelijk.

Birdy

Een van de mogelijkheden om het leren in een professionele leergemeenschap (PLG) te intensiveren, is de inzet van Birdy. In deze digitale leeromgeving kunnen professionals van en met elkaar leren door middel van interactie en feedback. Deze leeromgeving is ook geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 van het primair onderwijs om samen te werken aan uitdagende leeropdrachten. Het werken met Birdy op organisatie/school/klas-niveau is een intensief leertraject van een half jaar voor alle betrokkenen. In de training leren leerkrachten specifieke vaardigheden m.b.t. het gebruik van Birdy met de bijbehorende didactiek om hun onderwijs te optimaliseren. Leidinggevenden leren het proces in goede banen te leiden.

“Birdy werkt als een versneller voor het vernieuwen van je onderwijs,” aldus een enthousiaste leerkracht.

Beeldtafel

Een andere unieke manier om professionals met elkaar in gesprek te laten komen over onderwijs, is de dialoog rond de beeldtafel. Op een groot touchscreen wordt een rijke praktijkvideo getoond over het vraagstuk dat de deelnemers bezig houdt. De beelden roepen verschillende gedachten op en dat maakt de dialoog juist interessant. Vervolgens komen deelnemers tot gedeelde betekenis, de eerste stap van verandering.

Meer informatie

Nieuwsgierig naar wat werkplekleren voor uw organisatie kan betekenen? Wij bieden u gratis en vrijblijvend onze Proeverij aan. Tijdens deze middag krijgt u een beeld van werkplekleren en maakt u kennis met PLG Birdy  en de dialoog rond de beeldtafel. We starten de middag met een smakelijke lunch, of we eindigen de ochtend met een smakelijke lunch! Voor informatie neem contact op met Saskia van Dongen via e-mail

Deel deze opleiding