Home » Podcast Leiderdorp

Podcast Leiderdorp

Vers van de pers: onze eigen podcast Leiderdorp! In deze podcast hebben we het over leiden en lijden in het onderwijs. Brandende vragen komen aan de orde.

Beluister de podcast

Je kunt de podcast beluisteren via SpotifyiTunes en Soundcloud.

Makers van de podcast

De podcast wordt gemaakt door Anne Jan van den Dool, Jan van Leeuwen en Harry Jansen.

Reageren

Wil je op de podcast reageren? Mail dan naar e-mail.

Aflevering 7 – met Thijs Jan van der Leij

Rector Thijs Jan van der Leij van het Farel College in Amersfoort vertelt over leiderschap op het scherpst van de snede: hij voerde een mondkapjesplicht in op zijn school en werd vervolgens bedreigd door ouders. Hoe stuur je dan jezelf en je organisatie? Over leiden en lijden; een spannend verhaal.

Aflevering 6 – met Marijke van der Venne

In deze aflevering van Leiderdorp praat Jan van Leeuwen met directeur Marijke van der Venne van Basisschool De Nienekes in Cuijk. Het gesprek vond plaats vlak voor de basisscholen in februari weer opengingen. Een gesprek over twijfels, zorgen en onzekerheden, maar ook over de dag dat er ineens drie jongens in Marijkes meisjesklas zaten.

Aflevering 5 – met Louise Beernink

Harry Jansen spreekt met Louise Beernink. Louise is rector in Doetinchem. Ze bouwt daar het Ludger College af en het nieuwe Houtkamp College tegelijkertijd op. Hoor de kracht van leren uit eerdere situaties. Zoals steeds zoeken we naar leiden en lijden in schoolleiderschap. Louise boeit in haar oprechtheid.

Aflevering 4 – met Ronald Verhoef

In de vierde aflevering praat Jan van Leeuwen met Ronald Verhoef, bovenschools directeur voor O2G2 Groningen. Ronald werkt als interimmer. Hoe is dat in deze tijd? Hoe leer je een school en team kennen als bijna iedereen online werkt?

Aflevering 3 – met Wouter Middendorp

In de derde aflevering praat Jan van Leeuwen met Wouter Middendorp, rector van het Citadel College in Lent. Wat is de toegevoegde waarde van een rector in coronatijd? En hoe gaat Wouter om met corona-angst bij zijn team en leerlingen?

Aflevering 2 – met Frans Laarakker

In de tweede aflevering praat Harry Jansen met Frans Laarakker, bestuurder bij Scholengroep GelderVeste, over leidinggeven in crisistijd en omgaan met onzekerheid bij collega’s. Daarnaast pleit Frans Laarakker voor totaal ander onderwijs.

“Als ik de PABO opnieuw mocht inrichten, dan gingen het bewegingsonderwijs, muziekonderwijs en alle creatieve vakken eruit.”

Aflevering 1 – met Nick van Bennekom

In de eerste aflevering heeft Jan van Leeuwen het met Nick van Bennekom, directeur van het Griendencollege in Sliedrecht, over de huidige werkpraktijk. Wat gebeurt er als je als directeur zelf wordt geraakt door corona? Hoe bestuur je de school als je ziek bent? En hoe ga je om met angst binnen de school?

Deel deze pagina