Home » Subsidie voor zomerscholen en ondersteuning in het basisonderwijs: zo werkt het

Subsidie voor zomerscholen en ondersteuning in het basisonderwijs: zo werkt het

Datum: 4 juni 2020

Je hebt ze vast ook op jouw school of binnen jouw stichting: die leerlingen die nog moeten bijkomen van een lange periode thuis. Het was niet fijn voor ze. Gelukkig kunnen ze nu weer naar school. Ze moeten eerst weer acclimatiseren, langzaamaan weer wat vertrouwen opbouwen, in zichzelf en in de wereld. Een kwetsbare groep is het. En natuurlijk lijden de schoolse prestaties daar onder, maar dat is slechts een symptoom, zeker niet het probleem.

Subsidie voor inhaal en ondersteuningsprogramma’s 

De overheid heeft extra geld beschikbaar gesteld om kwetsbare basisschoolleerlingen extra ondersteuning te bieden. In de eerste tranche wordt nadrukkelijk ruimte ingelast voor verlenging van de onderwijstijd, vooral ook tijdens de vakantie. Deze programma’s zijn niet verplicht en vinden plaats naast het reguliere onderwijsprogramma.

Scholen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Wil je in deze zomervakantie al extra ondersteuning bieden? Vraag dan tussen 2 en 21 juni subsidie aan. Vanaf 18 augustus komt een tweede aanvraagronde, en mogelijk vanaf 19 oktober een derde.

Rust voor jouw mensen: hulp is onderweg

De volledig gekwalificeerde medewerkers van Marant zijn beschikbaar om met deze groep leerlingen aan het werk te gaan tijdens de zomervakantie. Om te voorkomen dat ze opnieuw een lange periode thuis komen te zitten; om te voorkomen dat het trauma groter wordt; om ervoor te zorgen dat ze in een schools ritme blijven, ook met hun lezen, rekenen en taal. Zodat ze na de zomervakantie met vertrouwen weer aan kunnen sluiten bij het schoolse programma.

Binnen de subsidieregeling kan Marant dit voor jou verzorgen. Extra aanbod aan de leerlingen en hun ouders, namens jou.

We ondersteunen je graag bij:

  • het vormgeven van het ondersteuningsprogramma
  • het indienen van de subsidieaanvraag via het aanvraagformulier op DUO
  • sparren over de mogelijkheden

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Anne Jan van den Dool.

Deel dit artikel

Laat hier een reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.