Home » Vacature: Businesscontroller

Vacature: Businesscontroller

Voor het opvallendste adviesbureau op het gebied van jeugd en onderwijs zijn wij op zoek naar een:

Businesscontroller (24-36 uur per week)

Sparringspartner, volger van trends en ontwikkelingen, pro actief, zelfstandig werker

1801 is het grootste adviesbureau voor jeugd en onderwijs in Nederland. We werken in het voor- en vroegschoolse onderwijs (VVE), primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Binnen de school dragen we op ieder niveau bij aan beter onderwijs: van de leerling tot de bestuurder.

Bij 1801 werken ruim 300 professionals, verdeeld over de hoofdvestigingen in Zoetermeer, Elst, Hoofddorp en diverse flexlocaties in de Randstad, Noord-Brabant en Oost-Nederland. De collega’s werken in een open sfeer aan doorlopende ontwikkeling bij de klant en bij zichzelf. Want leren doe je je leven lang!

Wat ga je doen?

Samen met het team Finance, dat bestaat uit een financial controller, 2 medewerkers Financiën en 2 administratief medewerkers, ben je sparringpartner voor het management op financieel en bedrijfseconomisch gebied. Je denkt op operationeel en tactisch niveau mee met het management en bezoekt daarvoor regelmatig onze hoofdvestigingen om ze op basis van jouw adequate bedrijfskundige analyses, adviezen te geven. Organisatiedoelstellingen worden door jou gemonitord en je beheert (interne) projecten waardoor er efficiencyverbetering, risicomanagement en kostenbesparing plaatsvindt. Je voorziet het management van informatie zodat ze de juiste bedrijfseconomische en strategische keuzes kunnen maken.

Je vindt het leuk om trends en ontwikkelingen in de markt naar onze business, en doelstellingen naar KPI’s te vertalen. Jij herkent structurele knelpunten voor 1801 en komt proactief met aanbevelingen op financieel en bedrijfseconomisch gebied.

Je bent een kei in het opstellen van operationele en bedrijfseconomische rapportages (bijvoorbeeld businesscases, managementrapportages, rolling forecasts, (meerjaren)planningen en kostprijsberekeningen). Jij coördineert de begrotingscyclus en stelt de liquiditeitsbegroting op.

Wat vragen we van jou?

Natuurlijk heb je een WO werk- en denkniveau. Je hebt kennis van business controlling, Afas, MS excel en Power BI. Je kunt zelfstandig werken binnen de gestelde kaders waarbij je het werk in zekere mate naar eigen inzicht uitvoert. Omdat we van je verwachten dat je de managers regelmatig opzoekt is jouw standplaats flexibel en bespreekbaar.

Wat hebben we je te bieden?

Een zelfstandige en uitdagende functie bij een van de grootste en innovatiefste onderwijsadviesbureaus van Nederland. We bieden goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO voor Onderwijsadviesbureaus en ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het salaris bedraagt afhankelijk van jouw ervaring tot maximaal € 4.994,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Solliciteren?

Herken jij je in bovenstaand profiel en denk je een aanwinst te zijn voor 1801? E-mail dan vóór vrijdag 2 september aanstaande je CV met een motivatie/toelichting naar Marijne Gerson, HR adviseur, emailadres: e-mail. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul van Giersbergen, 06 – 12 52 21 94.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op deze functie.

Deel deze pagina